avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata Radet dupa debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata Radet dupa debransare

Buna ziua. In urma cu un an m am debransat singur de la radet dupa ce asociatia de proprietari mi a spus ca nu se poate acest lucru si ca ei nu ma ajuta. Pana luna aceasta am platit suna de 40 de lei pentru tevile care trec prin casa si pentru cele de le hol. De luna aceasta am observant ca suma a ajuns la 90 de lei. Eu sunt bransat la gaz de peste un an. Doresc sa stiu ce este de facut in situatia de fata. As dori sa fac o sesizare asociatiei de proprietari prin care sa semnez ca nu mai platesc intretinerea pentru radet si as dori sa contactez un avocat pentru o eventuala judecata cu asociatia. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 13:47, 24 Ianuarie 2014

Debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic este legal prevazuta,
necesita si implica desfasurarea mai multor etape in care sa obtineti acordul adunari generale,acordul furnizorului de utilitati
Dv nu ati realizat debransarea cu respectarea si aplicarea unitara a normelor in vigoare,
astfel incat eventuala actiune impotriva asociatiei de proprietari,va asigura o hotarare defavorabila dv

Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
Adriantot, moderator
Ati gresit cand v-ati debransat singur .Debransarea dela RADET se face in urma unor aprobari
asociatie,RADET.Acesta din urma face debransarea,care va aplica sigilii,comunica la asociatie
noua suprafata utila .
In aceasta situatie,”judecata”nu isi are rost.
AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE GOSPODARIE COMUNALA
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 350 din 23 mai 2007

Art. 246. - Deconectările individuale ale unor apartamente situate în imobile de locuit tip bloc - condominii, alimentate cu energie termică din sistemul energetic de interes local, indiferent de cauze, se pot realiza în următoarele condiţii cumulative:
a) să se modifice contractul de furnizare al energiei termice, prin act adiţional, la solicitarea reprezentantului legal al asociaţiei de proprietari/locatari, ca urmare a modificării puterii termice instalate în condominiu, cu acordul furnizorului;
b) să existe acceptul scris al proprietarilor spaţiilor cu destinaţie de locuinţă sau cu altă destinaţie cu care cel care doreşte debransarea are pereţi comuni sau planşee comune, din care să rezulte că sunt de acord cu debransarea şi cunosc influenţele debranşării asupra condiţiilor de confort şi de mediu din spaţiile pe care le deţin în proprietate;
c) să existe documentaţia tehnică prevăzută la art. 254 lit. g);
d) solicitantul să aibă montat aparat de măsurare a debitului de gaze naturale pe care le consumă, în cazul în care continuă să folosească spaţiul pe care îl are în proprietate, după debranşare.
Art. 248. - Furnizorul are obligaţia de a verifica îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 246 şi 247 înainte de a emite avizul de deconectare.
(2) In cazul în care deconectarea se face fără îndeplinirea condiţiilor legale, furnizorul este îndreptăţit să aplice penalizări la factură, reprezentând cheltuielile suplimentare de exploatare datorate deconectării.
Art. 251. - Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă în următoarele situaţii:
a) se intenţionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din cadrul spaţiului cu destinaţie de locuinţă şi nu sunt montate repartitoare de costuri;
b) deconectarea totală fără asigurarea încălzirii spaţiului cu destinaţie de locuinţă sau altă destinaţie cu o sursă alternativă de producere a energiei termice.


Mai este ceva de spus?


Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
ContSters241232, utilizator
Pe scara unde locuiti mai aveti vecini care au schimbat sistemul de incalzire si au urmarit sa obtina toate avizele ?. Daca aveti cum sa vedeti ce sume au repartizate pe listele de plata, ati putea face o simpla comparatie. In principiu ar trebui sa platiti la fel, nimeni nu poate sa va oblige sa platiti ceva ce nu ati consumat . E nevoie numai de o pereche de ochelari cu dioptriile bine stabilite.
nimeni nu poate sa va oblige sa platiti ceva ce nu ati consumat . E nevoie numai de o pereche de ochelari cu dioptriile bine stabilite.


Dar ceea ce A FURAT, aici ma refer la aragazul transformat in sursa de incalzire in apartament si plateste gazul la numarul de persoase care au locuit in luna respctiva, cum ramane?
Daca utilizatorul ar fi fost o persoana cinstita, in momentul in care s-a debransat de la RADET trebuia sa se debranseze si de la gaz, nu sa plateasca gazul ca toti proprietarii si sa arda toata ziua pentru a incalzii apartamentul!!
Dati in judecata asociatia si sa vedem pe unde scoateti camasa in fata judecatorilor cand o sa va ceara toate aprobarile si debransarea de la gaz, poate va reclama cineva ca va incalziti de la aragaz si exista pericolul sa aruncati in aer blocul!!

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie popa29 popa29 Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament care face parte dintr-o asociatie de proprietari formata din trei scari.La scara B, unde locuiesc si eu , exista ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de propietari ContSters306376 ContSters306376 Buna ziua Am un apartament cu 2 camere sunt debransata de la caldura din 2002 cu acordul asociatiei de propietari si al vecinilor.La vremea respectiva nu ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)