avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme asociatie

Buna ziua,

Sunt proprietara unui apartament care face parte dintr-o asociatie de proprietari formata din trei scari.La scara B, unde locuiesc si eu , exista 12 locatari care s-au debransat fara a urma procedura legala.Cand li s-a spus ca vor fi trecuti la plata integrala a caldurii deoarece nu au prezentat la asociatie procesul verbal de debransare au inceput discutiile.In urma unei sedinte a Adunarii Generale a Proprietarilor s-a stabilit ca acestia vor plati 10% din valoarea facturii de energie termica iar restul va fi suportat de noi ceilalti.Va rog sa-mi spuneti daca eu in calitate de proprietar pot da in judecata asociatia pentru ca nu sunt de acord sa platesc pentru cineva care nu a respectat o procedura legala de debransare?
Precizez ca RADET a dat acord favorabil pentru Congaz pentru a trage gaze pentru aragaz si nu pentru centrale termice.In baza unei adrese a presedintelui prin care anunta RADET de debransarea acestor locatari ,raspunsul RADET a sunat foarte clar : debrasnsarea este ilegala deoarece nu au respecat prevederile legii 325/2006 si ca vor sesiza politia si primaria pentru a lua masurile necesare.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 10:24, 7 Decembrie 2013
Teoretic,conform drepturi prevazute si garantate de Legea Fundamentala accesul la justitie este liber si neingradit tuturor cetatenilor,
Si dv ca simplu proprietar aveti dreptul sa promovati actiune in instanta impotriva asociatiei de proprietari,in situatia in care puteti sustine si proba in conditiile legii ca prin acte si actiuni intreprinse de catre asociatia de proprietari,au fost incalcate drepturile dv legitime
In speta mentionata de dv,precizati ca exista hotararea AG
Norma in vigoare prevede ca hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietari
In fapt dv ridicati pretentii referitor la nerespectarea procedurii legale de debransare,dar omiteti aspectul concret ca acei proprietari nu vor utiliza agent termic din sistemul centralizat
Nu se justifica sa demarati o actiune in instanta impotriva asociatiei de proprietari ,care nu va garanteaza hotarare favorabila-dar va asigura consum nervos,alocare de timp,etc
Va multumesc pentru raspuns.
@popa29

10 % din factura de incalzire este cam putin pe Asociatie .
Dumneavoastra trebuie sa fiti atent in cladirea in care locuiti sa se respecte regula ca cel care consuma trebuie sa plateasca. Ori daca acei oameni nu aveau caloriferele pe pozitie caci poate le-au vandut la fier vechi , cum sa plateasca mai multa caldura ?.De faptul ca nu au respectat o anumita procedura de debransare se poate lega cineva daca a fost pagubit, daca a suferit vreo paguba in urma actiunii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata radet dupa debransare andreibd1 andreibd1 Buna ziua. In urma cu un an m am debransat singur de la radet dupa ce asociatia de proprietari mi a spus ca nu se poate acest lucru si ca ei nu ma ajuta. Pana ... (vezi toată discuția)
Autodebransare Stefan Banica Stefan Banica Buna seara, Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)
Racordare la congaz Geo_88 Geo_88 Bună seara.Sunt locatar al unui bloc din orasul Cta si din luna martie si până in prezent m-am luptat pentru a mă racorda la CONGAZ,în scopul de a aduce ... (vezi toată discuția)