avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz in functie, presedinte de asociatie de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz in functie, presedinte de asociatie de propietari

Buna ziua,va scriu in numele unei persoane care nu are acces la internet,si intampina o pl.grea.In anul 2012 a incheiat un contract de inchiriere cu as.de propietari pe o per.de 5 anicu drept de prelungire,in regim de exclusivitate,deoarece nu aveau unde locui.Intre timp a facut demersuri catre primaria capitalei,pentru a-si reglementa situatia locativa,fara rezultat,insa.In momentul de fata nu isi poate face un act de identitate,neavand o proprietate.Mai grav,presedintele as.de prop.s-a shimbat,si respectiva doamna,doreste evacuarea acestui spatiu,pe motiv ca nu are acte pe el.Mentionez ca exista o hotarare definitiva si irevocabila unde instanta respinge actiunea reclamantei.Persoana cu pl.a aratat ca a amenajat si investit ptr.a transforma acest spatiu in ceva locuibil,cu acordul asociatiei de la momentul respectiv.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:35, 24 Ianuarie 2014
Despre ce spatiu este vorba ?
Daca in discutie este vorba despre schimbarea destinatiei spatiului parte comuna,chiar daca initial asociatia a dat acordul pentru schimbare in spatiu de locuit,nu se poate obtine titlu de proprietate
Daca are contract de inchiriere cu asociatia, acesta ar trebui respectat pe perioada de 5 ani, daca conditiile din contract sunt respectate.
Primaria nu se poate amesteca in proprietatea privata a proprietarilor din acel bloc, ci numai proprietarii pot decide cui inchiriaza si cui nu, daca mentin contractul, daca il prelungesc sau nu.

Interventie moderator

Pentru restul problemelor voi incerca sa rog cativa consultanti sa-si spuna parerea.
Dati prea putine detalii. Spuneti-ne ce scrie in contract (ce anume a inchiriat omul ala, ce are dreptul sa foloseasca), ce scrie in hotararea definitiva si irevocabila de care pomeniti?
kikke a scris:
Mentionez ca exista o hotarare definitiva si irevocabila unde instanta respinge actiunea reclamantei.Persoana cu pl.a aratat ca ..

Asa cum s-a spus si mai sus, problema prezentata de dumneavoastra este greu de inteles pentru ca nu dati detalii mai clare sau nu va exprimati corect.
Am reluat in citat un exemplu de exprimare din care nu se intelege nimic. A avut loc un proces cu cineva? Cine pe cine a actionat in judecat si penttru ce? Cine este reclamanta a carei actiune a fost respinsa? Ce este aceea persoana cu "pl"?
Va sugerez sa reluati povestea logic, cronologic...
De exemplu: "prietenul meu a inchiriat de la o asociatie de proprietari in anul 2005 in uscator unde locieste cu acceptul asociatiei... Acum s-a ales un nou presedinte care... "
Poate asa o sa obtineti si solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun magi magi Bună ziua, în urmă cu trei luni am încheiat un contract de închiriere a unei boxe, situate la parterul scării blocului unde locuiesc. Contractul este ... (vezi toată discuția)
Litigiu CRIM CRIM sunt in litigiu cu presedintele unei as.de proprietari.functionez de 10 ani intr-un spatiu apartinand asociatiei si acum am ajuns in instanta.dumnealui nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot inchiria un uscator de bloc? LUCA LIVIU EXPERTIZE JUDICIARE SI EXTRAJUDICIARE LUCA LIVIU EXPERTIZE JUDICIARE SI EXTRAJUDICIARE Locuiesc intr-un bloc unde uscatorul este ocupat de o singura persoana. 15 din 19 locatari ar dori sa-mi inchirieze acel uscator. Eu doresc inchirierea pe ... (vezi toată discuția)