Locuiesc intr-un bloc unde uscatorul este ocupat de o singura persoana.
15 din 19 locatari ar dori sa-mi inchirieze acel uscator.
Eu doresc inchirierea pe cel putin 5 ani. Cum trebuie sa procedez pentru a intocmi acte legale de inchiriere?
Cum procedez daca spre exemplu 4 nu vor sa-mi inchirieze?
Multumesc
cel mai cinstit este sa se faca o licitatie de inchiriere de catre presedinte (hotarare luata intr-o adunare generala):magic:
banii din inchiriere se vor folosii la reparatiile spatiilor comune sau investitii...
Faceti o cere catre presedinte prin care solicitati sa vi se inchirieze acel spatiu. In cerere puteti sa spuneti ca oferiti, de exemplu 50 - 100 lei/luna, ca sunteti dispus sa participati la o selectie de oferte de inchiriere organizata de comitetul executiv, ca vreti sa inchiriati pentru o anumita perioada, ca-l folositi ca o magazie pentru depozitarea obiectelor din casa, ca nu faceti modificari ale spatiului...
In urma acestei solicitari, presedintele sa afiseze un anunt in casa scarii, prin care sa instiinteze pe toti proprietarii ca asociatia inchiriaza acel spatiu si ca orice proprietar poate sa depuna cererea, solicitarea sau oferta la sediul asociatie pana la data de 15 ianuarie (ca exemplu). Iar a doua zi, comitetul executiv se va intruni, va analiza solicitarile si va decide cui va inchiria acel spatiu, cu ce pret si in ce conditii.
Decizia se afiseaza a doua zi si cel desemnat este invitat la asociatie sa incheie contractul.
Contractul se incheie in doua exemplare, unul pentru asociatie si altul pentru chirias si se inregistreaza doar la asociatie. Lunar pe lista de plata apare suma stabilita drept chirie.