avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot inchiria un uscator de bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot inchiria un uscator de bloc?

Locuiesc intr-un bloc unde uscatorul este ocupat de o singura persoana.
15 din 19 locatari ar dori sa-mi inchirieze acel uscator.
Eu doresc inchirierea pe cel putin 5 ani. Cum trebuie sa procedez pentru a intocmi acte legale de inchiriere?
Cum procedez daca spre exemplu 4 nu vor sa-mi inchirieze?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:50, 10 Decembrie 2011
cel mai cinstit este sa se faca o licitatie de inchiriere de catre presedinte (hotarare luata intr-o adunare generala):magic:
banii din inchiriere se vor folosii la reparatiile spatiilor comune sau investitii...
Faceti o cere catre presedinte prin care solicitati sa vi se inchirieze acel spatiu. In cerere puteti sa spuneti ca oferiti, de exemplu 50 - 100 lei/luna, ca sunteti dispus sa participati la o selectie de oferte de inchiriere organizata de comitetul executiv, ca vreti sa inchiriati pentru o anumita perioada, ca-l folositi ca o magazie pentru depozitarea obiectelor din casa, ca nu faceti modificari ale spatiului...
In urma acestei solicitari, presedintele sa afiseze un anunt in casa scarii, prin care sa instiinteze pe toti proprietarii ca asociatia inchiriaza acel spatiu si ca orice proprietar poate sa depuna cererea, solicitarea sau oferta la sediul asociatie pana la data de 15 ianuarie (ca exemplu). Iar a doua zi, comitetul executiv se va intruni, va analiza solicitarile si va decide cui va inchiria acel spatiu, cu ce pret si in ce conditii.
Decizia se afiseaza a doua zi si cel desemnat este invitat la asociatie sa incheie contractul.
Contractul se incheie in doua exemplare, unul pentru asociatie si altul pentru chirias si se inregistreaza doar la asociatie. Lunar pe lista de plata apare suma stabilita drept chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere uscatorii vasile viorel vasile viorel Buna ziua Va rog sa-mi spuneti si mie pasii care trebuiesc urmati pentru a se inchiria doua uscatorii aflate la parterul blocului(cate una pe fiecare ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun asociatie de locatari shoki shoki Va salut, am si eu o intrebare de la care raspunsul sunt mai mult ca sigur ca il voi gasi aici:) Vreau sa inchiriez un spatiu comun din imobilul in care ... (vezi toată discuția)
Uscatorul de la bloc violetasaramet violetasaramet Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de ... (vezi toată discuția)