avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificare RAR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificare RAR

La finalizarea contractului de leasing , pentru inmatricularea autoturismului pe numele noului proprietar ( vechiul utilizator) trebuie mers la RAR pentru certificatul de autentificare si deasemenea trebuie dovedita plata timbrului de mediu ? Va intreb, deoarece am citit vreo doua ghiduri si nu spune nimic de aceste doua acte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 14:26, 24 Ianuarie 2014
Da, daca plata a fost facuta si taxa nu a fost recuperata, mergeti la finante sa va dea adeverinta cum ca taxa e platita si puteti inmatricula masina. Daca nu ati platit cand ati inceput contractul de leasing, faceti autentificarea la rar si apoi mergeti la finante si vedeti ce acte va sunt necesare ca sa depuneti un dosar ca sa va calculeze ei taxa.
Certificatul de autentificare de la RAR este obligatoriu - alta taxe de platit si acolo oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto timbru de mediu Geom1 Geom1 Buna ziua, Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru de mediu pentru auto inmatriculat dupa finalizare contract leasing (oug 9/2013 art.4 pct.c) pasatmadalina pasatmadalina Am observat ca majoritatea cazurilor de recuperare timbru de mediu se refera la autoturismele aduse din afara tarii si inmatriculate in RO pentru care ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)