Fiica mea face 1 an pe 27 februarie. Eu m-am intors la munca pe 24 ianuarie, cu decizie de intoarcere. Sotul nu-si ia a 12-a luna la care are dreptul si a depus aceasta declaratie deja la Oficiul de Plati.
Din pacate, a intervenit o problema si trebuie sa-mi iau concediu fara plata pana pe 3 martie, deci dupa ce face copilul 1 an.
Ma afecteaza acest concediu fara plata in primirea stimulentului de insertie de cand face copilul 1 an. Daca da, in ce fel?
Ar fi mai ok ca data de reincepere a activitatii de dupa concediul fara plata sa fie 27 februarie, ca sa nu ma afecteze in luare stimulentului, sau nu are nicio legatura?
1. Stimulentul de insertie se acorda dupa ce copilul implineste 1 an si pana acesta implineste 2 ani.
2. Stimulentul de insertie nu se acorda decat pe perioadele in care aveti venituri din salariu.
3. Cat veti fi in concediu fara plata se va suspenda plata stimulentului de insertie care se va relua dupa ce se termina concediul fara plata si veti avea venituri din salariu.
Imi cer scuze, am gresit in subiectul mesajului. E vorba de CFP in a 12-a luna, cea pe care ar fi trebuit sa si-o ia tatal.
In a 12-a luna, din cate stiu, oricum nu as fi luat stimulentul. Daca eu incep pe 3 martie ( luni ), primesc stimulentul intreg pt luna martie sau nu mai primesc deloc?
Este insa mai corect sa incep munca dupa CFP, chiar in ziua cand incepe copilul 1 an, ca sa pot lua stimulentul incepand cu data cand acesta face 1 an, sau e ok si asa pe 3 martie?
1. Oricum in ultima luna, a 12-a, nu puteti lua stimulentul de insertie deoarece aceasta luna era rezervata CCC luat de tatal copilului.
2. - Stimulentul de insertie se acorda proportional cu numarul de zile calendaristice din luna in care ati avut venituri din salariu.
- Daca incepeti activitatea pe 1 martie veti primi stimulentul de insertie pe toata luna martie, adica valoarea integrala de 500 lei.
1. V-am spus in raspunsul precedent ca stimulentul de insertie se acorda pe zile calendaristice.
2. Daca reluati activitatea (dupa concediul fara plata) cu data de 1 martie (chiar daca pica in zi nelucratoare) veti primi stimulentul de insertie intreg pe luna martie (500 lei).
3. Dvs. faceti cererea de concediu fara plata pana inclusiv in ziua de 28 februarie 2014 si cu data de 1 martie 2014 se considera ca ati reluat activitatea (chiar daca practic va prezentati la serviciu luni, 3 martie).