avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legea invatamantului - sanctiuni disciplinare pentru ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legea invatamantului - sanctiuni disciplinare pentru elevi

Ce lege permite profesorilor sa scada nota atat la curs, cat si la purtare pentru aceeasi fapta?
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
adry., utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 23:09, 13 Septembrie 2014
La obiectul de studiu se incheie media pe evaluarea materiei. La purtare se scade pentru purtare.
Daca nu e atent la ore, elevul nu poate fi de 10. Garantat!
Elevul este notat cu 3 pentru neatentie, fara a fi ascultat; totusi i se scade si nota la purtare pt acest motiv. Ce lege permite pentru aceeasi fapta sa i se scada nota de 2 ori (si la purtare si la ora de curs)? Vorbim de un elev care, fara a invata acasa si doar ce ii ramane din clasa e de nota 7.
Exista un anumit principiu de drept - principiul conform caruia unei singure violari a normei juridice ii corespunde o singura imputare se refera la aceea ca nimeni nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta (non bis in idem).
adry. a scris:

Elevul este notat cu 3 pentru neatentie, fara a fi ascultat; totusi i se scade si nota la purtare pt acest motiv. Ce lege permite pentru aceeasi fapta sa i se scada nota de 2 ori (si la purtare si la ora de curs)? Vorbim de un elev care, fara a invata acasa si doar ce ii ramane din clasa e de nota 7.

Vorbim de un elev care, pe langa neatentie, a deranjat si ora si, fara doar si poate, a fost si insolent.
Stimata doamna, asa va educati dumneavoastra copiii? Ii si bateti si le luati si cea mai draga jucarie? Atunci...ce pretentie sa mai avem la profesori...

Asa cum a spus si Freeelis, un om pt care am un deosebit respect "Exista un anumit principiu de drept - principiul conform caruia unei singure violari a normei juridice ii corespunde o singura imputare se refera la aceea ca nimeni nu poate fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta (non bis in idem)."

Se pare ca dumneavoastra faceti parte din categoria celor care merg pe premiza "Sunt adult, inseamna ca detin puterea absoluta!" Premiza pe care merg majoritatea si este una totala gresita. Va transmit salutari cu scuzele de rigoare!

Alte discuții în legătură

Nota la purtare scazuta pe nedrept crisant crisant Am un baiat in clasa a7a. I s-a scazut nota la purtare la 6 , fara sa fiu informata si fara sa ii treaca mediile in carnet. Nots a fist scazuta fara a face ... (vezi toată discuția)
Nota purtare elev. paulionstoica paulionstoica Se poate scadea nota la purtare unui elev de clasa a-V-a, fara a se instiinta in scris parintii acestuia, inainte de a se trece direct la acest eveniment? (vezi toată discuția)
Amenințarea cu scăderea notei la purtare. e mai important prestigiul liceului decât viața unui elev? ContSters444155 ContSters444155 Buna ziua, am si eu o intrebare destul de importanta avand in vedere faptul ca ne aflam in anul 2017 si traim intr-o tara care face parte din Uniunea ... (vezi toată discuția)