avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare c/val produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare c/val produs

Am achizionat o bijuterie mica (pandantiv) de valoare mica (circa 130 lei), la care am observat o neuniformitate de vopsire, nuante de culoare,la o zi dupa achizitionare. Cand m-am prezentat la magazin ca sa cer inlocuirea lui mi s-a spus ca trebuie trimis in service pentru constatarea neconformitatii. Dupa 25 de zile sunt sunata de la magazin ca sa-mi comunice ca este constatata neconformitatea si ca "mi s-a aprobat" sa-mi aleg alt produs dar c/val pandantivului nu-mi va fi returnata. Am cerut acelasi produs prin transfer de la alte magazine din tara si nu vor. De ce sunt obligata sa cumpar alt produs?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:43, 25 Ianuarie 2014
Nu sunteti obligata, insistati si daca nu vor aratati-le ce scrie in Legea 449/2003:
Art. 11
(1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata.
[ link extern ]

Daca spuneti ca produsul de gaseste la alte magazine inseamna ca solicitarea nu este imposibila.
Exista varianta ca toate acele pandantive sa fie neconforme si de aceea sa vi se refuze inlocuirea. In acest caz puteti solicita restituirea pretului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs defectat in cadrul termenului de garantie dddgab dddgab Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la ... (vezi toată discuția)
Pot schimba telefon mobil cumparat in magazin, la 5 zile dupa cumpararea lui? craciuniliutza craciuniliutza Buna Ziua In data de 5 nov 2013 am cumparat 2 telefoane mobile de la un magazin Azi, 10 nov 2013 am fost in magazinul respectiv ptr a solicita schimbarea ... (vezi toată discuția)
Produse defectuoase Saturnine Saturnine Buna ziua, Am tot cautat pe internet dar nu am gasit un raspuns concet . Daca achizitionez un produs ( sa zicem o pompa de bicicleta) ma duc cu ea acasa sa ... (vezi toată discuția)