doberv a scris:
parerea mea e ca mai intai vedeti ce faceti cu celelalte dosare si apoi ganditi-va sa dati statul in judecata .
sa nu scapati insa din vedere si termenul in care va puteti adresa cedo.
oricum daca veti fi condamnat la pedeapsa inchisoroo vi se vor deduce si acele zile deci veti beneficia de ele asa ca nu veti fi nevoit sa mai dati statul in judecata .
dar poate ca veti scapa de toate condamnarile.
depinde pentru ce ati fost arestat preventiv si cum s-a solutionat dosarul . una e sa vi se dea cu suspendare si alta e sa se constate ca sunteti nevinovat .
doar daca sunteti nevinovat in acel dosar puteti avea castig de cauza.
Domnule Oltul, eu cunosc situatia dvs. si sunt de parere ca ar fi bine sa analizati ceea ce s-a scris mai sus.
De asemenea, sa citi cu atentie si ceea ce scrie mai jos.
In cazul dvs. situatia este cumva complicata deoarece problematica nu era lamurita in acele momente.
Stiti bine ca, probabil, am fost primul care v-am spus ca textul de lege ar trebui aplicat insa practica judiciara era neclara asa cum ati observat personal.Ba chiar avea o tendiinta oarecum contrara fata de opinia mea in acele momente.
Daca vreti sa sesizati neaparat CEDO asteptati pana se finalizeaza toate procesele pe care le aveti si daca va aflati in termenul de 6 luni puteti sesiza CEDO.
Puteti sesiza CEDO si in ultima saptamana a implinirii termenului de 6 luni.
Daca cumva se implineste termenul de sesizare pana sa se finalizeze ultimul proces sesizati CEDO mai inainte.
Faptul ca sunteti vinovat de comiterea infractiunii nu ar constitui un impediment pentru a putea obtine castig de cauza la CEDO insa va trebui sa argumentati foarte bine din punct de vedere juridic cererea dvs.
Era o problema legata de o lege declarata neconstitutionala...care si dupa parerea mea trebuia aplicata ( si pana la urma a fost aplicata ) dar pot exista doua interpretari cu forta juridica foarte apropiata in acest caz in ceea ce priveste interpretarea si aplicarea legii de catre organul judiciar.
Actionati cu tact in procesele pe care le mai aveti si incercati sa va folositi la un mod elegant de acest lucru in fata instantelor nationale deoarece este de preferat sa castigati in tara si sa nu ajungeti sa castigati la CEDO unde va dura multi ani procedura.
Pentru a sesiza CEDO pentru arestare ilegala nu trebuie sa va judecati mai intai in Romania deoarece procesul s-a finalizat.
Daca vreti sa solicitati daune materiale si morale de la statul roman trebuie sa va judecati mai intai in tara si de abia apoi sa sesizati CEDO.
Exista doua proceduri care sunt diferite.