avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Schimb auto - inselaciune, amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Schimb auto - inselaciune, amenintare

Nu de multa vreme am schimbat auto propriu inmatriculat in Ro cu auto adus din Germania de o persoana ce parea de buna credinta.
Greseala mea cand am crezut tot ce mi sa spus, dupa circa o sap am descoperit multe prob tehnice grave la masina si pe deasupra avea si numerele de Germania cu valabilitate dar false (nu apartin acestei masini, nu stiu dela ceorfi) Norocul meu ca nu am fost oprit pt ca dadeam de altele.
Am incercat sa fac RAR-ul, am fost respins si asumandu-mi vina pt ca nu m-am asigurat, am inceput sa repar la masina pana am cheltuit cat facea o alta gata inmatriculata cu tot cu taxa.
Tot din cauza unor probleme dar la partea electrica acum, pe 25 dec am avut accident. Spre norocul meu nu au fost victime. Am decis sa renunt la masina pt ca deja am ch prea mult cu ea.

Problema este ca acest "samsar" nu imi da fiscalul pe motiv ca ar avea nevoie de cartea de la RAR sa o poata lua la el pe rol. Am vb la primarie si se poate totusi, dar binenteles ca a mintit.
Eu am scos fiscalul pentru auto pe care l-am dat dar nu vreau sa il dau fara sa il primesc si eu.
Recunoaste acum ca se poate dar imi cere doc in original ale masini din Germania pe motiv ca ii sunt necesare acum sa imi faca fiscal insa mi miroase a alta minciuna, nu cred ca le mai vad...
Am primit sms in care ma ameninta ca.... vine la mine la usa si ar trebui sa fiu pregatit etc, altul ca imi depune plangere penala pt ca nu ii dau fiscalul.....si cateva vb la telefon.

Are dreptul sa depuna plangere panala sau incearca sa ma intimideze?
Eu ce pot face impotriva lui? Il pot da in judecata pt ca am primit multe promisiuni de masina impecabila care mi-a pus viata in pericol, amenintari, auto cu nr false si refuza sa imi dea fiscalul?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
ionut_burtan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:24, 25 Ianuarie 2014
Va confruntati cu consecintele asumarii responsdabilitatii de a achizitiona bun mobil fara a desfasura anterior verificare in unitate specializata
nu imi da fiscalul pe motiv ca ar avea nevoie de cartea de la RAR sa o poata lua la el pe rol

RAR nu opreste cartea de identitate auto
Am primit sms in care ma ameninta

Daca puteti sustine si proba amenintarile,formulati plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare,prev de art 193 cod penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inmatriculez masina? Petro123 Petro123 Buna ziua! Am cumparat o masina cu nr de Germania!Contractul v-c este facut intre neamt si sotul meu. In brif ul mare si mic este trecut cel de la care am ... (vezi toată discuția)
Probleme acte provenienta auto Gabi_Braila_Ro Gabi_Braila_Ro Buna ziua , Am achizitionat un auto de la un x samsar din mures ; Masina a venit cu acte de olanda in tara , acte care mi-au si fost inmanate de catre samsar ... (vezi toată discuția)
Salut , am cumparat o masina de la un samsar , acesta nu a detinut ... harold_og harold_og Salut , am cumparat o masina de la un samsar , acesta nu a detinut masina in acte , a luat masina de la un domn (fara sa faca contract vanzare-cumparare cu ... (vezi toată discuția)