avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la vizita si gazduire pentru bunici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la vizita si gazduire pentru bunici

Buna seara am si eu o intrebare am un proces cu fosti socrii isi cer dreptul la vizita defapt gazduirea copilului la ei acasa doua weekend uri pe luna specific ca ambii au fost internati la spitalul de neuropsihiatrie ani de zile cate doua internari pe an cu diferite diagnostice din cate stiu nu grave ex: episod depresiv sever fara simptome psihotice, arteroscreloza cerebrala, tulburari depresive recurente episod actual sever fara simptome psihotice, tulburare ale dispozitiei organice etc, ce sanse au sa castige acest drept, eu le am oferit dreptul la vizita dar in prezenta mea si la domicilul meu, stiind ca au probleme de sanatate nu sunt de acord ca fetita sa ramana singura cu ei .
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
yzabela, utilizator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 13:05, 27 Ianuarie 2014
E important sa dovediti ca nu e in interesul copilului sa faca vizita la bunici, ci sa vina ei la dvs daca vor.
Dar tatal are drept de vizita?
tatal nu locuieste in tara are rezidenta in Italia in acest proces isi cere si el dreptul la vizita eu chiar vreau ca tatal sa aiba relatii cu fata dar din pacate el vine odata pe an in tara nu a sunat nici macar de ziua copilului sa ii zica la multi ani(mai am un proces cu el ca nu ia dat alocatia copilului din Italia este vorba de o suma de 3000 de euro si el mai cere sa i se micsoreze pensia de la 160 de euro la 25 % minumul pe economie din tara motiv ca nu mai lucreaza , desi el inca locuieste acolo , am spus astea sa va dati seama ce fel de tata are copilul meu ) , tatalui sunt de acord cu ce cere desi stiu prea bine ca nu va veni sa isi vad copilul cum va stabili legea, eu nu sunt de acord cu fosti socrii care au o situatie destul de grava in familie : fostul socru o bate pe fosta soacra si consuma destul de muult alcool zilnic din pacat asta nu o pot dovedi in instanta ca martori nu vrea sa se puna ,le este frica de el si ca ambii au fost internati la un spital de neuropsihiatrie ani de zile , am solicitata scrisoare la spital sa ne dea toate datele de perioadele de internare si diagnostic , ma intreb oare instanta va aproba ca un copil sa fie gazduit intr o astfel de familie ?
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
yzabela, utilizator
Doamna ca instanta sa acorde drept de vizita bunicilor acestia trebuie sa demonstreze doua lucruri: 1. ca sunt impiedicati sa-si vada nepoata, si este necesara interventia instantei. 2. ca au o relatie cu nepoata. Daca dvs puteti demonstra ca nu-i impiedica nimeni si ca fetita nu are o relatie cu ei, si evident daca puteti demonstra ca o astfel de relatie nu ar fi in interesul copilului, instanta nu le va da program de vizitare. De altfel program de vizitare bunicilor se acorda din ce am vazut eu doar cand parintele e decedat. Nu zic ca or mai fi si exceptii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire mostenire ioanavsp ioanavsp Buna seara, Am o intrebare la dumneavoastra, sper sa reusiti sa ma ajutati. Parintii mei sunt divortati, insa nu au facut partajul unui apartament. Acest ... (vezi toată discuția)
Curator, obligatii si drepturi dorubabonea dorubabonea Am curatela asupra surorii, adica ii ridic pensia, achit obligatiile la azil. (pensie de invaliditate cu grad de handicap GRAV, nerevizuibil)cu diagnosticele ... (vezi toată discuția)
Anularea partajului voluntar pe motivarea lipsei de discernamant gicamicaela gicamicaela parintii mei sunt divortati si eu am locuit mai mult la mama asa ca nu cu putin timp ma sunat tata cu care nu prea tineam legatura datorita resentimentelor ... (vezi toată discuția)