avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curator, obligatii si drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator, obligatii si drepturi

Am curatela asupra surorii, adica ii ridic pensia, achit obligatiile la azil. (pensie de invaliditate cu grad de handicap GRAV, nerevizuibil)cu diagnosticele "tulburare afectiva - episod depresiv sever cu simptome psihotice' si " "leuconevraxita". Internata de cca 2 ani intr-un centru de asistenta.. Mai exista un frate. Dorim sa vindem o proprietate, unde figuram, juridic, cu 1/3 drepturi fiecare. In acest context, care-i procedura si drepturile ce revin fiecaruia, in sensul ca sora nu are, la acest moment, discernamant si, in perspectiva, decedeaza. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: dny Daniel , utilizator 18:31, 22 Septembrie 2010
Dvs. in calitate de curator al surorii sunteti reprezentantul ei legal in incheierea de acte juridice civile,adica puteti decide soarta patrimoniului.Mergeti la notariat cu toate actele ca doar acolo se pot inchia acte in forma autetntica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita si gazduire pentru bunici yzabela yzabela Buna seara am si eu o intrebare am un proces cu fosti socrii isi cer dreptul la vizita defapt gazduirea copilului la ei acasa doua weekend uri pe luna specific ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie asupra capacitatii de munca gaina_sorin gaina_sorin O persoana care beneficia de pensie de boala, grad de invaliditate 3, a fost chemata la termenul de revizuire la Institutul National de expertiza medicala si ... (vezi toată discuția)
Dobandire mostenire ioanavsp ioanavsp Buna seara, Am o intrebare la dumneavoastra, sper sa reusiti sa ma ajutati. Parintii mei sunt divortati, insa nu au facut partajul unui apartament. Acest ... (vezi toată discuția)