gabi2772 a scris:
Buna ziua,
Am si eu un contract cat se poate de identic si m-ar interesa sa stiu daca in interiorul acestei perioade de un an, angajatorul ne poate disponibiliza si daca da, in ce conditii si ce drepturi asi avea in acest caz.
Si inca o intrebare: in cazul unui "somaj tehnic" ce s-ar intampla? Pot sa solicit eu asa ceva?
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice, a falimentului sau a reorganizării activităţii.
Pe perioada "somajului tehnic" , contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului . Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
Pe durata întreruperii temporare a activitatii salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.