avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile si obligatiile angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile si obligatiile angajatului

Buna ziua, am si eu o intrebare: in cazul in care am un contract pe o perioada nedeterminata la care s-a adaugat un act aditional pe o perioada de un an (sept.2008-sept.2009) prin care sunt obligat sa platesc angajatorului suma de 7000 de euro in cazul demisiei mele in aceasta perioada, ce obligatii are angajatorul fata de mine? mai concret: de 2 luni nu mai avem de lucru (am fost detasati in strainatate si chemati in tara iar de 2 luni nu am mai primit nimic de lucru, dar am venit zilnic la servici si am respectat programul de lucru) si suntem indrumati subtil sa ne dam demisia (mentionez ca este vorba de 2 persoane aflate in aceiasi situatie).
Putem beneficia de somaj tehnic sau alte modalitati de plati compensatorii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: aditivu , utilizator 21:32, 17 Aprilie 2009
gabi2772 a scris:

Buna ziua,
Am si eu un contract cat se poate de identic si m-ar interesa sa stiu daca in interiorul acestei perioade de un an, angajatorul ne poate disponibiliza si daca da, in ce conditii si ce drepturi asi avea in acest caz.
Si inca o intrebare: in cazul unui "somaj tehnic" ce s-ar intampla? Pot sa solicit eu asa ceva?

Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice, a falimentului sau a reorganizării activităţii.
Pe perioada "somajului tehnic" , contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului . Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
Pe durata întreruperii temporare a activitatii salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.
Buna seara tuturor, in primul rand vreau sa multumesc tuturor pentru raspunsurile date (si care mi-au fost foarte utile) si in al doilea rand vreau sa va doresc Paste Fericit. In legatura cu problema mea, s-a "rezolvat" am fost anuntat de desfiintarea postului meu si trecerea in somaj cu acordarea unui salariu compensatoriu si fara vre-o pretentie din partea angajatorului.
Inca o data mii de multumiri pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala pentru a restitui salariul pe parcursul formarii profesionale asaveid asaveid Care este baza legala, conform careia se poate restitui salariul, in cazul in care 15 zile lucratoare salariatul a participat la un curs de formare ... (vezi toată discuția)
Adaugare clauza cu privire la formarea profesionala Flaviusela Flaviusela Va rog sa ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: La societatea la care lucrez, dorim sa adaugam in contractul individual de munca o clauza cu privire ... (vezi toată discuția)
Act aditional cursuri de calificare costy0866 costy0866 Buna ziua . Am facut de curand un curs de calificare de valoare relativ mica , si inspectorul de resurse umane al intreprinderii mi-a facut act aditional prin ... (vezi toată discuția)