avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctionare sofer pentru neglijenta la condus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctionare sofer pentru neglijenta la condus

Vă rog frumos sa ma sprijini in a rezolva o situatie: soferul de pe microbuzul scolar este cam imprudent in ultimul timop, vb urat cu elevii si parintii acestora (sesizari doar verbale) nu se asigura cum trebuie la trecerea la nivel cu calea ferata (sunt multe sesizari verbale si si doua scrise sosite de curand). Momentan are avertismente verbale si unul scris din partea conducerii scolii, dar zilele acestea a comis-o din nou la trecerea la nivel cu calea ferata. Avand in vedere gravitatea faptei se trece la urmatoarea etapa PENALIZARE SALARIALA desfacerea CONTRACTULUI DE MUNCA ?
Vă mulumesc anticipat pentru sfaturi.

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:55, 28 Ianuarie 2014
Nu este obligatorie penalizarea etapizata, se poate desface c.i.m. direct daca fapta savarsita este grava iar neasigurarea la trecerea de nivel cu calea ferata este foarte grava si poate fi considerata un motiv pentru desfacerea contractului de munca trecand peste penalizarea salariala.
Incheierea c..m. in acest mod se poate face numai in urma unei cercetari disciplinare. Cu cat mai repede cu atat mai bine.
Pe timpul cercetarii disciplinare se poate suspenda c.i.m. astfel ca se poate angaja un alt sofer pana la finalizarea cercetarii disciplinare.
Problema mare este ca e singurul sofer cu atestat transport persoane din zona si daca s-ar organiza concurs de angajare nu ar veni nimeni pentru 1/2 norma la un salariu net de 600 ron, iar din oras l-ar costa naveta vreo 200-220 lei lunar.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Solutia trebuie gasita de conducerea scolii impreuna cu autoritatea locala, respectiv cu primaria.
Faptul ca nu exista un alt conducator auto care sa posede atestat sau ca ar costa 220 lei transportul ptr sofer nu cred ca va fi luata in considerare in cazul nefericit al unui accident la nivel de cale ferata.
Cu toate ca exista indicii si dovezi ale incalcarii regulilor de circulatie din pacate de foarte multe ori masurile se iau dupa ce se intampla evenimentul iar consecintele pot fi tragice.
Poate nu este o solutie viabila dar se poate pune zilnic in microbuz un profesor/paznic/parinte care sa supravegheze respectarea regulilor de circulatie de catre sofer.
Amintiti-va accidentul de microbuz de la Scanteia din jud Iasi cand au murit 13 oameni. Dupa accident nu existau decat regrete ca nu s-a putut face mai mult ptr evitarea tragediei.
Orice se poate preveni daca exista dorinta! Inclusiv plata abonamentului ptr transportul unui alt sofer din oras.
Primaria trebuie sa se implice si sa ia masuri. Faceti presiuni asupra autoritatii locale si a conducerii scolii.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti da afara un sofer daca si-a pierdut permisul auto? carmenbn carmenbn Un angajat pe post de sofer a produs un accident,fara victime si pagube si i s-a suspendat permisul auto pe o perioada de 90 de zile.Angajatorul doreste sa-i ... (vezi toată discuția)
2 procese verbale cu diferente Timeeea1 Timeeea1 Buna ziua. Tocmai am avut un accident auto: eu ieseam de pe o strada laterala in DN spre dreapta, nu am depasit linia dintre benzi, m-am asigurat ... (vezi toată discuția)
Vinovat accident usor, nu am dat acceptul de despagubire pe rca ul meu imb imb buna ziua, am avut un accident usor pe o artera cu 2 benzi pe sens. aveam masina parcata pe banda 1. cand am vrut sa plec m-am asigurat - nu venea nimeni din ... (vezi toată discuția)