avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire - deschidere cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire - deschidere cont

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: am poprire pe contul de salariu de cinci luni ( 33% din banii virati in conturile mele ).
Acum am de primit de la societatea la care lucrez o suma reprezentand coeficientul K pe anii 2009 -2010-2011, bani castigati in instanta + recurs anul trecut.
Mi-am deschis un alt cont - la alta banca -pentru a primi aceasta suma la momentul livrarii.
Intrebarea mea este daca eu ridic intreaga suma si nu o declar la executorul judecatoresc, exista repercursiuni asupra mea in conditiile in care voi fii gasit in baza de date cu acest cont ? - tinand cont ca eu am deja poprire pe contul de salariu. Exista posibilitatea ca executorul sa nu vada acest cont, tinand cont ca sunt niste bani pentru anii precendenti? Sau acesta are acces la orice informatii bancare inregistrate pe CNP-ul meu?

In caz ca se verifica acest cont - dupa ce eu il inchid, voi trebui sa platesc 33 % din aceasta suma ulterior?

Multumesc,
Dan
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:30, 25 Ianuarie 2014
daca executorul nu a apucat sa trimita adresa si la respectiva banca sa va puna poprire pe conturi, ii puteti retrage, nu exista repercursiuni si nici nu are cum sa va mai oblige sa dat 1/3 si din acea suma.
Se prea poate ca angajatorul sa retina si vireze 1/3 din acei bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)
Auto smart28 smart28 buna ziua, as vrea sa cumpar o masina la mana a doua si as dori sa o trec pe numele sotie deoarece eu am un credit la o banca pe care nu l-am achitat si a ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)