avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Salut, sunt Radu, am 18 ani si doresc si eu ajutor intr-o problema destul de serioasa.


Ieri ma duceam cu tatal meu la bunici, iar dupa ce am iesit de pe un drum national si am intrat pe un drum comunal, l-am rugat sa-mi dea sa conduc masina sa o conduc. Dupa ce m-am urcat la volat si am pornit dupa ~300m o patrula a politiei de frontiera m-a oprit si mi-a cerut permisul. Am recunoscut ca nu-l aveam, m-au luat in duba si am asteptat ~1h sa vina 'colegii' lor de la politia rurala. Dupa ce au venit acestia am fost dus la 'sectie' unde am dat declaratii .


Eu nu neg ca ceea ce am facut e rau, dar vreau sa spun ca azi trebuia sa dau examenul de condus si am vrut doar sa ma perfectionez. Daca sunteti amabili, spuneti-mi si mie ce consecinte va avea fapta mea ? Voi mai putea sa dau de permis ? mi se va face dosar penal ? Eu vroiam sa ma inscriu la Academia de politie, voi mai putea face lucrul asta ?

Si tatal meu va avea de suferit ?


Multumesc mult.


Maine ma duc sa-mi iau un avocat...sa vedem ce se poate rezolva :((
1) nu are importanta faptul ca ati condus pe o distanta mica de aprox. 300 m si nici ca va aflati pe un drum comunal.
2) important este ca ati condus fara permis (aceasta se sanctioneaza cu inchisoare de la 1 la 5 ani), chiar daca puteati sa mai asteptati inca o zi pentru luarea permisului, asa cum se mai spune graba strica treaba.
3) in cazul in care tatal dvs. ar fi fost instructor auto, atunci nu ar fi fost probleme.

Codul rutier prevede la Art. 65. - (1) Autovehiculele destinate invatarii conducerii, cu exceptia motocicletelor, vor fi dotate cu dubla comanda pentru frana si ambreiaj.
(2) Autovehiculele prevazute la alin. (1) vor fi echipate cu o caseta avand inscriptia "Scoala", cu dimensiunile si caracteristicile prevazute in actele normative in vigoare. Fac exceptie autobuzele, troleibuzele si tramvaiele, care vor avea inscriptia "Scoala" aplicat pe partile laterale, in fata si in spate.
Art. 66. - (1) Conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor prevazute la art. 65 de catre persoanele care urmeaza un curs de pregatire practica pentru obtinerea permisului de conducere este permisa numai sub supravegherea instructorilor auto autorizati, care raspund pentru incalcarea regulilor de circulatie de catre acestea.
(2) Pregatirea practica a persoanelor pentru obtinerea permisului de conducere se face numai pe trasee stabilite de politie.

* infractiunile si pedepsele prevazute de OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
* Dipozitiile despre conducatorii de vehicule ale OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice la Art. 20. - (1) Conducatorii de autovehicule trebuie sa posede permis de conducere si sa aiba varsta minima de 18 ani impliniti, cu exceptia celor care conduc un ciclomotor, care trebuie sa aiba cel putin varsta minima de 16 ani impliniti.



Buna ziua
Am si eu o prb
Acum vro 3 luni am condus fara permis si am fost oprit de un echipaj de politie pt verificare le-am spus k nu aveam permis si am fost dus la sectie am dat declaratie etc .
Dupa vro 2 luni am fost chemat la Udristei dupa ce am terminat acolo dosarul a ajuns la parchet ,si acuma astept chemarea la Parchet .
Stiu k imi va face dosar penal si m-am obisnuit cu acest gand insa cea ce vreau sa stiu este dc voi face si puscarie (1 - 5 ani) ,mai stiu k esti posibil sa imi dea cu suspendare ,asta este ce vreau sa stiu dc imi va da cu suspendare sau nu
PS: Am efectuat sc de soferii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Alex Alexander, utilizator
buna ziua!
depinde de multe aspecte, daca mai aveti fapte inscrise in cazierul judiciar, depinde de asemenea de conduita dvs dupa savarsirea faptei, daca a existat vreun prejudiciu este important sa fi fost recuperat...
mai bn va angajati un avocat care sa va sfatuiasca cum este cel mai bn de procedat!
Nu am nici un fel de infractiuni comise ,pana acuma nu am mai avut prb cu legea .
Aceasta este prima abatere.
In ceea ce priveste acest caz am fost cooprant cu legea .
Atunci cand am fost prins deasemenea am cooperat ,nu am negat k nu aveam permis ,nu consumasem nici un fel de bauturii si dupa cum v-am spus am fost oprit pt verificare nu pt k as fi facut accident etc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Alex Alexander, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare + nr rosi expirate robertgeorge robertgeorge Buna ziua, am fost prins astazi dimineata de catre politia romana, cu permisu suspendat dupa data de 17 \"a expirat dovada de 4 zile\" si m-a prins cu o ... (vezi toată discuția)
Am condus fara permis alexionut92 alexionut92 Acum 3 luni am condus fara permis pe un drum de tara. Era o ulita neasfaltata. In masina cu mine mai era si prietena mea. M`a oprit un echipaj de politie si ... (vezi toată discuția)
Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)