avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO - dosar, procedura
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO - dosar, procedura

Buna ziua, in noiembrie sotul a fost arestat, insa nici pana acum nu am primit decizia de la ICCJ, desi saptamanal depun cerere de urgentare deoarece s-a depasit termenul de 20 de zile. Problema este ca am nevoie de aceasta decizie pt CEDO. Care sunt pasii pt cererea catre CEDO?? Sotul imi tot spune ceva de niste timbre care vin de la ei. Care este procedura? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 07:33, 9 Februarie 2014
Stimat forumist,

Vă rog să nu mai deschideți topic-uri noi, în care să continuați o discuție inițiată în caadrul unui alt topic, anterior. Puteți continua expunerea problemelor dvs în primul topic.

În ceea ce privește întrebarea dvs privitoare la calculul curgerii termenului de 6 luni:

Vă sfătuiesc să aveți în vedere că, din jurispurdența Curții Europene a Drepturilor Omului, din care subliniez precedentele Papachelas v. Grecia şi Ölmez v. Turcia, reiese că,

momentul începutului curgerii termenului de 6 luni se poate calcula din data când, dând dovadă de diligențe, aplicantul poate lua efectiv cunoștință de conținutul deciziei - de recurs în cazul respectv.

Vorbim, deci, de motivarea instanței interne. Se poate argumenta, deci, că termenul de 6 luni nu începe de la pronunțare, ci de la redactarea deciziei finale. Atenție, nu este vorba, însă de vreo comunicare, ci de data la care redactarea motivării s-a realizat efectiv, lucru care se poate demonstra arătând data scrisă pe ultima pagină a hotărârii, sau chiar cu o adresă la arhiva instanței.

Cu stimă.
Va multumesc. Vreau sa va sp ca am luat motivarea de la ICCJ dupa depunerea unor cereri la registratura. Acum as vrea sa merg la CEDO pt conditiile din penitenciar si art 5 sau 6 din conventia drepturilor omului cel cu un proces echitabil. Credeti ca nechematea tuturor martorilor din dosar, deciziile tuturor instantelor copy-paste de pe rechizitoriu, ajungerea la o suma fabuloasa a prejudiciului fara ca expertul sa aibe dovezi sunt cateva din faptul ca procesul nu s-a desfasurat corect?? Avem sanse?va multumesc mult
Stimat forumist,

Trebuie să înțelegeți că nu se pot da sfaturi profesioniste fără un studiu exhaustiv al cauzei. Strict ca principiu, audierea deficitara a martorilor, audierea martorilor acuzării în detrimentul celor ai apărării, nemotivarea/incompleta motivare pot fi, în funcție de circumstanțe, încălcări ale Convenției.

În ceea ce privește cazul dvs particular, având în vedere cele ce v-am spus mai sus, răspunsul este: habar nu am. Nu pot decât să vă dau sfaturi de principiu.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire procedura cedo vasile2013 vasile2013 Dupa cum am inteles, de la 1 ianuarie au intrat in vigoare reguli noi cu privire la sesizarea CEDO, modelul de formular de cerere....nedumerirea mea priveste ... (vezi toată discuția)
Calculare termen cedo ContSters302312 ContSters302312 plangerea la CEDO se face in termen de 6 luni da cand s-a dat sentinta sau de cand s-a ridicat decizia de la curte ade apel? (vezi toată discuția)
Cerere cedo. cum se poate proceda? Manole Dumitru Manole Dumitru Doresc sa ma adresez cu o plangere la CEDO, dar intampin unele situatii independente de vointa mea. Tribunalul X, nu a tehnoredactat Decizia,,,si, termenul ... (vezi toată discuția)