avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE DE INSERTIE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE DE INSERTIE

Buna ziua, in prezent primesc indemnizatie de insertie. Intrebarea mea este daca sotul trebuie sa mearga obligatoriu o luna ( este vorba de luna obligatorie pe care trebuie sa o ia celalalt parinte ) in concediu de crestere a copilului sau poate opta sa primeasca indemnizatia de insertie in aceea luna? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:02, 26 Ianuarie 2014
1. Se numeste stimulent de insertie.

2. De stimulentul de insertie beneficiaza numai parintele care intra primul in CCC sau care solicita direct stimulentul de insertie.

3. - Dvs. nu veti primi stimulentul de insertie in ultima luna de dinainte de a implini copiluil 2 ani.
- In acea luna sotul poate solicita concediu crestere copil (CCC).
Dar sotul este obligat sa stea in CCC sau poate merge la lucru? in cayul in care opteaza sa mearga la serviciu in continuare eu primesc stimulentul de insertie pana la data la care implineste copilul doi ani sau cu o luna mai putin?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
AndreeaB28, utilizator
1. Sotul poate solicita sau nu sa intre in CCC.

2. Indiferent de hotararea sotului dvs. nu veti primi stimulentul de insertie in ultima luna de dinainte de a implini copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O luna de concediu pentru tatic sofoana sofoana buna ziua!sunt in concediu de crestere copil, si sotul meu intentioneaza sa-si ia si el o luna de concediu,avand in vedere noile prevederi legale.eu am optat ... (vezi toată discuția)
Sotul poate intra in concediu de crestere a copilului? Corina271 Corina271 Buna ziua! Am si eu o nelamurire,sotul poate intra in concediu de crestere a copilului? Pentru ca eu nu lucrez asa ca eu nu pot intra in pre/post ... (vezi toată discuția)
Cic si stimulent insertie Bianca_Szel Bianca_Szel Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire. Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt ... (vezi toată discuția)