madyfree1987 a scris:
Am si eu o rugaminte daca ma puteti lamuri . Eu am 22 de ani si locuiesc impreuna cu parintii , in curtea bunicilor ( parintii tatalui meu ). Bunicul nu mai traieste , decat bunica. Noi nu avem acte pe casa si eu asi fi dorit sa imi ridic in curte inca 2 camere , dar imi este teama ca ne avand nici acte pe casa si nici autorizatie de constructie voi primi amenda. Asa ca m-am decis sa fac actele , dar ... noi avem doar chitanta de mana cu 4 martori ca bunicul a cumparat casa de la acea persoana . Asta se intampla prin anii '70 . Am vb cu un avocat si mi-a spus ca trebuie sa o caut pe mostenitoarea persoanei care a vandut casa ( mentionez ca el avea decat o fata , iar el era f batran ) si sa o chem in instanta , iar daca nu o sa gasesc ,trebuie sa dau statul in judecata. Eu ma gandeam sa ma imprumut 80 de milioane la cineva sa ma apuc de acte , dar imi este teama ca va dura si foarte mult si ca nu am siguranta ca voi reusi sa duc pana la capat . sa nu intampini probleme pe care nu le voi putea rezolva si sa raman cu banii dati. Am mai fost informat ca daca fata fostului proprietar nu este de acord sa fac actele , ma poate da ea in judecata si pot sa am probleme sa raman si fara casa ... Ce ma sfatuiti ?
Singura solutie este sa cautati mostenitorii vanzatoarei si sa ii dati in judecata pentru uzucappiune. Nu aveti de ce sa va temei ca mostenitorii vanzatoarei va vor lua casa, pentru ca bunicul a stapanit casa si terenul timp de 30 ani si a intervenit prescriptia achizitiva ( uzucapiunea). Succes!