avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pe proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pe proprietate ...

Am si eu o rugaminte daca ma puteti lamuri . Eu am 22 de ani si locuiesc impreuna cu parintii , in curtea bunicilor ( parintii tatalui meu ). Bunicul nu mai traieste , decat bunica. Noi nu avem acte pe casa si eu asi fi dorit sa imi ridic in curte inca 2 camere , dar imi este teama ca ne avand nici acte pe casa si nici autorizatie de constructie voi primi amenda. Asa ca m-am decis sa fac actele , dar ... noi avem doar chitanta de mana cu 4 martori ca bunicul a cumparat casa de la acea persoana . Asta se intampla prin anii '70 . Am vb cu un avocat si mi-a spus ca trebuie sa o caut pe mostenitoarea persoanei care a vandut casa ( mentionez ca el avea decat o fata , iar el era f batran ) si sa o chem in instanta , iar daca nu o sa gasesc ,trebuie sa dau statul in judecata. Eu ma gandeam sa ma imprumut 80 de milioane la cineva sa ma apuc de acte , dar imi este teama ca va dura si foarte mult si ca nu am siguranta ca voi reusi sa duc pana la capat . sa nu intampini probleme pe care nu le voi putea rezolva si sa raman cu banii dati. Am mai fost informat ca daca fata fostului proprietar nu este de acord sa fac actele , ma poate da ea in judecata si pot sa am probleme sa raman si fara casa ... Ce ma sfatuiti ?
Cel mai recent răspuns: madyfree1987 , utilizator 23:23, 6 Iulie 2009
Verificati la primarie cine figureaza in Registrul posesorilor - 1990 (ultimul cadastru general al Romaniei) si in registrul agricol din 1986-1990. Daca figureza bunicii dvs, exista posibilitatea ca primaria sa intocmeasca documentatia in vederea emiterii Ordinului prefectului pentru casa si curte, direct pe numele persoanei care figura ca detinator in 1990 - bunicul sau bunica (in baza art. 36 din legea 18/1991). In aceasta situatie, va mai trebui realizata o schita cadastrala a curtii si a casei de locuit, precum si alte acte solicitate de comisia locala de fond funciar (acte stare civila, certificat mostenitor, chitanta de mana, etc.) Ordinul prefectului emis in atare conditii valoreaza titlu de proprietate.
stiti cumva unce anume la primarie ma pot prezenta ? un birou anume ? sa nu ma duc sa ma dea pe usa afara :) . Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune? izabela_25 izabela_25 Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau uzucapiune de 30 de ani? calinbubu2004 calinbubu2004 buna...am si eu o problema mare...avem o casa la tara...dar nu avem act de propietate pe teren si pe casa.casa este a strabunicii lui mama. de dansa nu stim ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)