avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Corectare eroare adresa in CVC
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Corectare eroare adresa in CVC

Buna seara ! As dori sa va intreb daca e foarte important si necesita rectificare. Detin un apartament intr-un imobil cu doua scari. Am remarcat ca in actul meu de v_c , ca in tot istoricul scrie scara B, numarul apartamentului apartinand scarei A. Mentionez ca in imobil( intregul bloc) nu mai exista vreun alt apartament cu numarul meu.
Sunt proprietara in urma unui act de vanzare-cumparare. Detin toate actele, cadastru si intabulare, buletin pe adresa domiciliului. asa cum e in contract. ..... Chiar daca nimeni nu mai are numarul apartamentului meu, ar trebui sa rectific eroarea din contract..scara B cu scara A........apoi cadastru, intabulare, buletine?......Multumiri anticipate.

Cel mai recent răspuns: irina_karina , utilizator 20:42, 25 Ianuarie 2014
Trebuie rectificat actul si apoi sa rectificati si la cartea funciara. De asta se va ocupa notarul care va face rectificarea. Mergeti la notarul care a autentificat actul sau daca actul nu este notarial la unitatea emitenta sau cea care le a preluat -DAFI.
Se poate rectifica numai ultimul act de vanzare-cumparare (cel prin care am devenit eu proprietara) sau si toate contractele din urma? Mentionez ca si in contractul anterior celui de vanzare catre mine apare tot scara B.( asa cum il am si eu in contract) Cum pot face aceasta rectificare? Ce dovezi trebuie aduse? Trebuie refacut cadastru si intabularea sau acestea vor surveni doar modificarile ca atare?
Trebuie sa mergeti la Primarie sa obtineti o adresa de la Nomenclatorul stradal cu adresa exacta a aparamentulii si apoi sa obtineti de la Asociatia de proprietari o adverinta din care sa reiasa adresa dvs exacta. Cadastru nu se modifica se va rectifica contractul careva fi trimis asa rectificat la Cartea Funciara pt a proceda si aceasta la rectificare.
Rectificarea contractului poate fi facuta numai la notarul unde a avut loc tranzactia sau la orice sediu notarial?
La cel la care actul se afla in arhiva sa.

Alte discuții în legătură

Corectare adresa din contract v_c irina_karina irina_karina Buna ziua! As dori sa va intreb daca e foarte important si necesita rectificare. Detin un apartament intr-un imobil cu doua scari. Am remarcat ca in actul meu ... (vezi toată discuția)
Intabulare gresita - proprietar "casatorit", in loc de "necasatorit" - cum este corect alinamada alinamada Buna ziua! Avem si noi o problema, soacra mea vrea sa vanda un apartament pe care este doar ea proprietara, sotul murind in 1990, iar apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara valentin.galbau valentin.galbau In extrasul de carte funciara apare eronat la adresa apartamentului scara F in loc de scara E. Toate celelalt detalii ale adresei sun corecte(strada, numar, ... (vezi toată discuția)