avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatal poate beneficia de indemnizatie crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatal poate beneficia de indemnizatie crestere copil?

Ma scuzati ca va deranjez am nevoie urgent de acest sfat din partea dvs. Doresc ca sotul meu beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului deoarece eu nu pot sa beneficiez, problema ar fi ca:
-sotul a lucrat la o firma la care i sa incetat contractul pe data de 01.02.2013 dar in continuare a luat somaj pana in luna 07.2013 dupa care a ramas fara servici pana la data de 04.09.2013 cand sa reangajat la o alta firma pe durata determinata de 3 luni. -pe data de 04.12.2013 sa incheiat si acest contract si sa reangajat pe data de 16.12.2013 durata fiind tot pe 3 luni deci ii expira si acest contract pe data de 16.03.2014. Eu voi naste pe data de 31.01.2014 poate sa beneficieze sotul de aceasta indemnizatie sau are intreruperile foarte mari intre somaj si contractele de munca? Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns concret.Cu respect...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:13, 28 Ianuarie 2014
Trebuie sa existe continuitate 12 luni inainte de nasterea copilului.

Deci, in cazu dvs. nu poate benficia de CCC.
va multumesc de raspuns
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

2. - Daca nasterea copilului va avea loc in ianuarie 2014 atunci cele 12 luni eligibile sunt februarie 2013 - ianuarie 2014.
- In aceasta perioada sotul are neacoperita luna august 2013 ceea ce face sa nu poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.
si deci nu exista nici o solutie sa poata lua tatal indemnizatie sau altfel de ajutor social?
este foarte greu ,sper sa trecem cu bine peste aceasta perioada deoarece el era singurul cu venit din casa.
Va multumesc pt raspuns
Pentru ajutorul social va adresati Primariei care va poate spune daca puteti sau nu beneficia de asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil ladyly ladyly Buna ziua! Referitor la indemnizatia de crestere copil,as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie daca am inceput un program de masterat de la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata-sarcina mircea_thegreek mircea_thegreek Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, in cazul sotiei mele, cum ar trebui procedat astfel incat sa beneficieze de 85% in primul an de dupa nastere? Ea este ... (vezi toată discuția)