avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Masina inscrisa pe firma sau contract de comodat intre ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Masina inscrisa pe firma sau contract de comodat intre firma si propietarul masinii?

Buna ziua si stima!
Am o dilema si va cer ajutorul.Mi-am deschis o firma cu principala activitate de transport rutier de marfuri.Am cumparat o duba de pana la 3,5 tone si nu stiu cum ar fi mai bine,sa inscriu masina direct pe firma sau sa fac un contract de comodat intre mine ca p.f. si s.r.l-ul administrat tot de catre mine...
Avantaje...dezavantaje... ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 16:35, 1 Februarie 2014
Comodat este bun. Avantajul este ca anumite curse la puteti face in calitatea dvs. de persoana fizica, iar cele pe firma le faceti pe firma. Asa ... fiind masina pe firma, trebuie sa faceti toate cursele doar pe firma.
2) In caz ca aveti probleme cu firma (datorii, faliment, orice este posibil), masina este a dvs. si nu a firmei.
Daca obiectul de activitate al firmei este transport, parerea mea este ca ,mult mai bine este ca mijlocul de transport sa fie inregistrat pe firma.
adolfinapop a scris:

Daca obiectul de activitate al firmei este transport, parerea mea este ca ,mult mai bine este ca mijlocul de transport sa fie inregistrat pe firma.

Achiesez.
adriano451 a scris:
Avantaje...dezavantaje... ?

Imi puteti argumenta va rog frumos... Sunt in necunostinta de cauza si orice informatie imi este folositoare,mai ales ca prima parere a fost diferita.
Va rog mult sa imi spuneti cateva detalii!
Cu multumiri anticipate si stima!

Alte discuții în legătură

Mai avantajos masina pe firma sau contract de comodat? adriano451 adriano451 Buna seara si cu mult respect! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu ajutorul argumentelor cum ar fi mai avantajos pentru mine,precum si ce dezavantaje ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre mine ca p.f. si s.r.l-ul al carui administrator sunt tot eu adriano451 adriano451 Buna ziua si cu deosebit respect! Intrebarea este simpla.Se poate face un contract de comodat intre mine si mine.Mi-am cumparat o duba si mi-am facut o firma ... (vezi toată discuția)
Masina neinmatriculata pe numele meu in lucru pe firma de transport adriano451 adriano451 Buna ziua si cu deosebita stima ca intotdeauna pentru intreaga comunitate Avocatnet! Problema mea este urmatoarea: -am cumparat o duba de pana la 3,5 tone si ... (vezi toată discuția)