avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat intre mine ca p.f. si S.R.L-ul al ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat intre mine ca p.f. si S.R.L-ul al carui administrator sunt tot eu

Buna ziua si cu deosebit respect!
Intrebarea este simpla.Se poate face un contract de comodat intre mine si mine.Mi-am cumparat o duba si mi-am facut o firma cu principala activitate de transport rutier.Nu stiu cum ar fi mai bine sa fac,sa inmatriculez masina direct pe firma,sau sa o inmatriculez pe numele meu si sa fac contract de comodat intre mine ca p.f. si s.r.l-ul al carui administrator sunt eu(si sotia mea).Avantaje...dezavantaje...
Cu multumiri anticipate si deosebit respect pentru comunitatea Avocatnet!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:24, 26 Ianuarie 2014
Nu e vorba despre un contract intre dvs si ...tot dvs. Societatea comerciala este o persoana distincta de cea a dvs, chiar daca sunteti administrator. Deci dpdv juridic un astfel de contract de comodat este posibil si perfect legal.

Cat despre decizia de a achizitiona bunul ca si pers fizica sau pe firma, un contabil va va putea da cel mai adecvat raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inscrisa pe firma sau contract de comodat intre firma si propietarul masinii? adriano451 adriano451 Buna ziua si stima! Am o dilema si va cer ajutorul.Mi-am deschis o firma cu principala activitate de transport rutier de marfuri.Am cumparat o duba de pana la ... (vezi toată discuția)
Masina neinmatriculata pe numele meu in lucru pe firma de transport adriano451 adriano451 Buna ziua si cu deosebita stima ca intotdeauna pentru intreaga comunitate Avocatnet! Problema mea este urmatoarea: -am cumparat o duba de pana la 3,5 tone si ... (vezi toată discuția)
Mai avantajos masina pe firma sau contract de comodat? adriano451 adriano451 Buna seara si cu mult respect! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu ajutorul argumentelor cum ar fi mai avantajos pentru mine,precum si ce dezavantaje ... (vezi toată discuția)