avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plangerea penala impotriva administratorului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plangerea penala impotriva administratorului asociatiei de proprietari

In noiembrie 2013 am depus la politia judeteana plangere penala impotriva administratorului Asociatiei de proprietari, plangere aflata in curs de solutionare, fiind nevoie de verificarea amanuntita a documentelor asociatiei si daca sunt intrunite conditiile infraciunilor enumerate in aceasta.
In decembrie 2013, administratorul, afland ca s-a facut plangere penala impotriva lui, depune actiune civila in instanta avand ca obiect pretentii, pentru recuperarea debitelor restante pe care le avem la asociatie, plangerea penala fiind formulata tocmai pentru aceste datorii nejustificate, si o intreaga serie de falsuri si incalcarii flagrante ale Legii 230/2007.
In tot acest timp si-a confectionat o mica parte din actele necesare, savarsind alte falsuri in inscrisuri, pe care le-a depus la actiunea civila.
Intrebarea este: cand formulez intampinarea la actiunea civila pot solicita suspendarea acestei pe motivul ca exista pe rolul politiei plangerea penala avand ca obiect cele mai sus mentionate chir daca nu s-a ajuns la inceperea urmarii penale, considerand ca sunt cauze conexe?
Cel mai recent răspuns: Naty21 , utilizator 23:12, 19 Octombrie 2018
Din proprie experienta, va sfatuiesc :
1. Convocati AGP in baza L230/2007 art23, pct.4., unde aduceti ca cunostinta membrilor actiunea dvs. in baza dovezilor pe care le aveti.
Totul este sa gasiti sa semneze cei 20% proprietari( mare atentie) . Acestia ar fi bine sa fie convinsi de cele sustinute de dvs. Mai raman sustinatorii adm, si cei cu lehamite sau dezinteres. Oricum se reconvoaca sedinta( daca nu sunt prezenti 50%+1) si atunci deciziile se vor lua de cei prezenti
2. Propuneti angajarea unei firme de cenzori care sa verifice documentele ( la noi platim 3ron/ap.)
3. Faceti sesizare la Primarie , scurt, clar, concis ( altfel nu citeste) atasati documente.
4. Eu nu am reusit inca, dar consider ca un administrator extern e cea mai buna varianta, nu are sustinere in partea nici unui locatar si nu face concesii nimanui.
5. Asteptati-va la scandal, injuraturi, blesteme si minciuni despre dvs. Daca aveti ambitie, timp, bani , determinare si sustinere veti reusi, va doresc mult succes.
Singura mea speranta este instanta si solutionarea corecta a plangerii penale, pentru ca de 17 ani, de cand locuiesc in acest bloc, nu s-a pus problema sedintelor, a convocarilor, a nimic din ceea ce prevede legea 230/2007, nici macar nu s-a reorganizat in baza noii legi. Acum, dupa ce i-am facut plangerea penala, pe data de 03.12.2013 depune actiunea in pretentii impotriva mea, iar in data de 05.12.2013 depune cererea de "modificare statut" in baza Legii 230/2007. Nu exista statut, nu exista acord de asociere in baza noii legi, nu s-a inregistrat la Circa Fiscala, nu are decizii ale comitetului executiv, nu a dat hotarari in urma adunarii generale a asociatiei atunci cand se stabilea bugetul de venituri si cheltuieli,(hotarari care ar fi putut fi contestate in 45 de zile de la comunicare, comunicare care nu s-a facut deoarece acestea nu exista si lipsesc cu desavarsire), nu exista raportul cenzorului, documentele sunt fara semnatura presedintelui sau acesta este semnat in fals, nu exista contracte de munca, n-a vazut nimeni contracte cu furnizorii, etc. Incerc acum prin intampinarea pe care o s-o formulez la actiunea facuta de asociatie sa scot in evidenta toate aceste aspecte, sa solicit instantei ca prin aceasta actiune, asociatia sa probeze ca toate listele de plata si toti banii solicitati au fost in litera si spiritul legii si sa cer suspendarea pe principiul "penalul tine in loc civilul" chiar daca nu s-a inceput urmarirea penala, plangerea penala fiind pe rolul politiei, aceasta facand investigatii.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
clara2007, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
clara2007 a scris:


Incerc acum prin intampinarea pe care o s-o formulez la actiunea facuta de asociatie sa scot in evidenta toate aceste aspecte,


Mai sigur pentru dv,pentru a indeparta introducerea de noi documente incheiate de forma -fara acoperire legala si reala,solicitati instantei de judecata proba cu expertiza financiar contabila asupra activitatii asociatiei de proprietari
Puteti chiar sa solicitati obiectivele expertizei
Puteti sa solicitati expert parte

Pare exact situatia care o avem si noi la blocul nostru. Identic chiar. As spune ca sunteti din Timisoara. Si eu am facut plangere la Primarie pt admin si presedinte si tot degeaba. Dupa vreo 2-3 somatii de chemare la Primarile impreuna cu actele contabile, au venit si Primaria la bloc pt control a actelor pe o perioada de 5 luni si gata... pauza maxima. Le-a spus ce nu e in ordine si nu s-a mai intamplat nimik. Niste amenzi etc etc..??? Deci situatie similara. Daca nu este chiar aceeasi persoana chiar.....???
Sunt din Slatina, Jud. Olt, iar la Primaria am considerat ca nu este cazul sa fac plangere deoarece primariile sunt mana in mana cu asociatiile de proprietari si nici nu au competenta necesara de a controla din punct de vedere financiar aceste capuse ale societatii.

Alte discuții în legătură

Fostul presedinte refuza sa predea actele asociatiei omul-de-langa-tine omul-de-langa-tine Reprezentam Asociatia de proprietari [EDIT] si ne adresam dvs. cu rugamintea de a ne indruma pentru rezolvarea unei probleme urgente si de maxima importanta ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)