avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1966 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare Registru jurnal de incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare Registru jurnal de incasari si plati

Buna ziua,
Sunt PFA, in sistem real, si v-as ruga sa-mi spuneti cum completez Regisrtrul Jurnal de incasari si plati. Anul trecut am ramas, in urma inventarului, cu un sold de 100 lei. Unde va fi inregistrat in jurnal? Si inregistrarile de anul acesta vor fi trecute in continuare sau pe o fila noua in registru?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GabiDeva , utilizator 17:20, 26 Ianuarie 2014
Incepeti anul pe o fila noua cu numarul 1. Inregistrati valorile din documentele de incasare si de plata si cele din extrasul de cont. Deci nu aveti ce sold sa inregistrati in RJIP.
In Registrul de incasari si plati treceti incasari si platile aferente anului in curs01.01-31.12
Nu aveti cum sa va ramana sold.
Dupa totalizarea incasarilor si platilor pe anul 2013 puteti incepe pe o fila noua si barati restul paginii ramasa necompletata fie delimitati anul 2013 tot printr-o bara si completati pe aceeasi fila.
Nu exista o regula.
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

nelamuriri-registrul jurnal si reg. inventar bianchita bianchita 1.Tin contabilitatea unui bar cu ajutorul unui sistem informatic si listez registrul jurnal la sfarsitul fiecarei luni pe care il atasez la celelalte acte ... (vezi toată discuția)
Completare registru incasari plati + deduceri diverse teodor-andrei teodor-andrei Buna seara, Am cautat in forum diverse informatii, nu am reusit sa imi raspund chiar la toate informatiile necesare. Ce m-ar interesa sa aflu: 1. PFA in ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal pt asociatii de proprietari Ionel Manolache Ionel Manolache Cum este corect sa inregistrez fila din registrul de casa pe ziua de incasari/plati: - separat platile -separat incasarile sau numai soldul final aflat in ... (vezi toată discuția)