Buna sera asi dori si eu cateva informatii cu privire la:
1 Am infintat un srl neplatitor de tva, iar banii pentru amenajarea spatiului i-am avut noi. Se face un contract intre persoana fizica si juridica de imprumut si daca da unde declar acest contract si cum contabilizez banii?
2 Am solicitat facturi pe toate materialele pentru amenajarea spatiului (facturi de investitie)
unde declar aceste facturi in programul de contabilitate ca sa le pot scadea de impozitul de 16%? Se pot trece la bonuri de consum pe investiti sau acolo se trec doar bonurile?
1.Contractul nu trebuie sa-l declarati nicaieri.
2.Banii se contabilizeaza pe contul 455
3.Daca aveti facturi le inregistrati in program-jurnal cumparari.
4.Angajati un contabil.
Asi dori un exemplu de note contabile in excel pentru investii si ce cod trebuie sa trec la credit si debit pentru a fi scutit de impozitul de 16% mentionez ca sunt neplatitor de tva
Declaratia 392b
iirina_19
Am si eu cateva intrebari si va multumesc daca ma puteti lamuri:
1. Declaratia 392B se depune de toate pfa-urile cu cifra de afaceri pana la 35.000 euro(cf ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.