avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Unde declar/contabilizez facturile de investiti
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Unde declar/contabilizez facturile de investiti

Buna sera asi dori si eu cateva informatii cu privire la:

1 Am infintat un srl neplatitor de tva, iar banii pentru amenajarea spatiului i-am avut noi. Se face un contract intre persoana fizica si juridica de imprumut si daca da unde declar acest contract si cum contabilizez banii?

2 Am solicitat facturi pe toate materialele pentru amenajarea spatiului (facturi de investitie)
unde declar aceste facturi in programul de contabilitate ca sa le pot scadea de impozitul de 16%? Se pot trece la bonuri de consum pe investiti sau acolo se trec doar bonurile?

Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CuzescuAndra , utilizator 17:58, 28 Ianuarie 2014
1.Contractul nu trebuie sa-l declarati nicaieri.
2.Banii se contabilizeaza pe contul 455
3.Daca aveti facturi le inregistrati in program-jurnal cumparari.
4.Angajati un contabil.
Asi dori un exemplu de note contabile in excel pentru investii si ce cod trebuie sa trec la credit si debit pentru a fi scutit de impozitul de 16% mentionez ca sunt neplatitor de tva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b iirina_19 iirina_19 Am si eu cateva intrebari si va multumesc daca ma puteti lamuri: 1. Declaratia 392B se depune de toate pfa-urile cu cifra de afaceri pana la 35.000 euro(cf ... (vezi toată discuția)
Completare jurnal de incasari si plati florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala, cu obiect de activitate comert cu amanuntul. Stiu ca este necesar sa completez jurnalul de incasari si plati, ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)