avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Forma legala de angajare fara salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Forma legala de angajare fara salarizare

Buna ziua,
Am terminat facultatea in 2012 si am fost angajata pana in iulie 2013. Doresc sa ma angajez dar fara sa fiu remunerata pentru cateva luni. Exista vreo forma legala prin care o firma sa ma primeasca sa lucrez fara sa fiu platita? Cred ca daca as mentiona acest lucru in scrisoarea de intentie/cv mi-as creste sansele de a obtine un loc de munca in domeniul in care doresc. Mentionez ca sunt dispusa sa lucrez cu jumatate de norma.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 27 Ianuarie 2014
Contract de voluntariat.
Contractul de voluntariat se poate incheia numai cu o persoana juridica de drept public sau o persoana juridica de drept privat fara scop lucrativ .

Nu se poate incheia un astfel de contract cu o societate comerciala.
Multumesc pentru raspunsuri. Ce alta varianta ar mai fi?
Cea mai buna varianta ar fi incheierea unui c.i.m. cu norma intreaga sau timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitate, incadrare in specialitate aditza26 aditza26 Doresc sa ma autorizez la OCPI iar conditia de care ma lovesc este cea de vechime. Conditia de vechime in specialitate este de 1 an ca inginer sau 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Angajare cu contract de mandat mihaiciornei mihaiciornei am o societate si as vrea sa deschid un punct de lucru in alta localitate. persoana care se ocupa cu vinzarea materialelor o pot plati in baza unui contract ... (vezi toată discuția)
Practica în domeniul hr adrianacc adrianacc Bună ziua, am 29 ani și am absolvit o facultate economica în urma cu mai mulți ani. De la absolvire si pana in prezent am lucrat în domeniul bancar, în ... (vezi toată discuția)