avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprapunere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprapunere teren

Buna ziua. Am un teren intabulat, inscris in cartea funciara din 2004. In 2006 vecinul din dreapta a vandut iar noul vecin a ingradit terenul. In 2012 acesta a revandut iar noul vecin si-a facut cadastru stereo70 in 2013 in care ii spune ca are spuprafata cumparata egala cu supratata masurata. Acum m-a dat in judecata ca i-am ocupat 150 m. Specific ca nu am schimbat ingradirea din 2004 si nici celalalt. Ce e de facut? Cum a putut ocpi sa ii inregistreze si sa-i rezolve solicitarea de cadastru daca la mausratori terenul ingradit nu are suprafata din acte?
Poate sa imi ia din teren daca eu am facut cadastru inainte? Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:04, 27 Ianuarie 2014
In procesul actiunii in revendicare pe care vecinul l-a intentat impotriva dvs. trebuie sa va faceti aparari, functie de actele pe care le aveti! Inteleg ca dumneavoastra aveti si intabulat dreptul de proprietate inca din 2004, ceea ce este f. bine! In cadrul actiunii in revendicare se compara titlurile de proprietate, si, se da castig de cauza (in principiu) celui care este mai vechi! Incercati sa apelati la un specialist in materie ptr. ca procesul respectiv nu este unul chiar usor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru dragos64 dragos64 buna ziua! am cumparat in 1991 casa bunicilor si pe act nu am decat 250 mp.pentru ca atat permitea legea la vremea respectiva, ulterior am facut cerere la ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastrala virtuala danielascepchin danielascepchin Buna ziua! As dori lamuriri cu problema cu care ma confrunt acum. In noiembrie 2004 familia mea am cumparat in indiviziune cu o alta familie un teren de 900 ... (vezi toată discuția)
Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)