avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune de creante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune de creante

Buna ziua!
Am următoarea speta: angajat al unei institutii a furat niste bani. Dosarul a fost predat parchetului, politiei etc....inca nu exista o sentinta definitiva prin care respectivul sa fie condamnat sau prin care sa i se puna in vedere sa dea banii inapoi.
In paralel, sindicatul a castigat in instanta bani din drepturi salariale definitiv si irevocabil, si in numele respectivului, bani pe care domnul respectiv vrea sa ii lase instituţiei pentru a-şi acoperi incet incet paguba produsa. Avocatul acestuia a redactat un contract de cesiune!
Intrebarea mea: aceasta cesiune, nu este cumva o cesiune de creanta cu titlu gratuit, caz in care se aplica prevederile privind donatia, respectiv contract de donatie autentificat la notar, etc... ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:29, 27 Ianuarie 2014
Cred ca se complica prea tare lucrurile in modul aratat de dvs....este mult mai usor ca salariatul respectiv sa-si ia banii de la sindicat si sa ii dea institutiei facand cu aceasta un inscris in care sa se arate ca s-a achitat cu banii respectivi total/partial datoria rezultata din furtul respectiv....hartia va fi inaintata de institutie/de salariat la dosarul de urm penala de la politie/parchet pentru a se tine seama de acest aspect (care il poate ajuta pe salariat in dosarul penal!).
d_i_l a scris:

Avocatul acestuia a redactat un contract de cesiune!
Intrebarea mea: aceasta cesiune, nu este cumva o cesiune de creanta cu titlu gratuit, caz in care se aplica prevederile privind donatia, respectiv contract de donatie autentificat la notar, etc... ?
Va multumesc!

Acum, dumneavoastră ne cereţi să facem nişte presupuneri cu privire la ceea ce conţine respectivul contract, după care vreţi să brodăm pe marginea acelor presupuneri.

Eu zic pas. Poate altii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta instantei de judecata in insolventa vendeta vendeta buna. va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: daca sant asociat intr-un srl iar asociatul meu a cerut intrarea in insolventa a societatii fara ca eu sa ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor !!!!! energie energie am nevoie de ajutorul vostru ....ma numesc ana si nu stiu ce sa fac. asta e povestea mea. cand aveam 17 ani adica in oct anul trecut am comis o infractiune ... (vezi toată discuția)
Echipamente furate din masina de serviciu furygreen furygreen Buna ziua! Va solicit un sfat intr-o problema pe care o are un prieten. El lucreaza la o societate comerciala care are diverse lucrari pe anumite santiere ... (vezi toată discuția)