avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobândirea dreptului de conduce
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobândirea dreptului de conduce

Sunt in situatia urmatoare: permis anulat, sentinta data 7 luni cu suspendare. Stiu ca trebuie sa treaca un an pana sa iti poti redobandi permisul. Vad mai multe pareri si o sa iau de buna parerea unui coleg care a trecut prin asa ceva si a reusit sa isi ia permisul. Intrebare nr.1 Trebuie sa ma inscriu la o scoala de soferi sau nu?
Intrebare nr.2 Daca da(trebuie sa ma inscriu la o scoala de soferi) pot sa fac orele acum (cu o luna inainte de a se incheia anul de cand s-a dat sentinta) si sa dau examenul teoretic fix urmatoarea zi dupa ce se incheie anul?
Ar prinde bine o explicatie mai detaliata a celor care au trecut prin asta si si-au luat permisul. P.S. sunt prea multe pareri si de asta cer o povestire a unui coleg care a trecut prin asta. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:44, 27 Ianuarie 2014
Situatia difera de la caz la caz; de aceea si parerile sunt diferite de la caz la caz.

Daca va multumiti numai cu "pareri" atunci nu este obligatoriu sa scrieti pe un sait de specialitate.

Daca doriti o opinie juridica argumentata, va trebui sa prezentati mai multe detalii ce sunt cuprinse in sentinta sau si mai bine, sa contactati un avocat caruia sa-i prezentati sentinta pronuntata si sa va explice toti termenii juridici cuprinsi acolo.

Cu siguranta in sentinta pronuntata nu scrie doar: "7 luni cu suspendare" ... in functie de celelalte pedepse accesorii la care face referire sentinta, veti putea afla cand, cum si daca va veti putea "redobandi permisul".
Anularea permisului se datoreaza conducerii unui autovehicul sub influenta alcoolului pe drumurile publice, avand o alcoolemie mai mare decat limita legala (0.85 in sange). Am trecut prin proces, sentinta a fost emisa pe data de 26 feb 2013 si este de 7 luni cu suspendare si 2 ani si 7 luni de incercare. De azi 27 ian intr-o luna se implineste un an de la emiterea sentintei. Sper sa fie indeajuns informatiile. Va rog transmiteti-mi un raspuns valid. Va multumesc.
Puteti sustine examenul in vederea redobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice .( s-a scurs un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare)
ingStefan a scris:

sentinta a fost emisa pe data de 26 feb 2013

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Data ramanerii definitive nu este data emiterii hotararii judecatoresti ci data expirării termenului de recurs.

Intrebare nr.1 Trebuie sa ma inscriu la o scoala de soferi sau nu?

NU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta rodica05 rodica05 Buna ziua, in urma unui proces penru conducerea sub influenta alcoolului sentinta este: - 6 luni de inchisoare cu suspendare - perioada de incercare de 2 ... (vezi toată discuția)
Amenda penala Maryus-dora Maryus-dora În urma cu 9 ani în urma unui proces am primit o amenda cu suspendare de 10.000 Ron la regimul circulației și pentru aceasta amenda organele de la ... (vezi toată discuția)
Permis conducere alcool danilaslo danilaslo buna seara ! in octombrie 2012 am avut un accident de circulatie fara victime omenesti, eram sofer si m\'am izbit intr\'un stalp . Proprietarul gardului unde ... (vezi toată discuția)