avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare apartament la mansarda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare apartament la mansarda

Buna ziua,
eu si sotul suntem in faza in care dorim sa achizitionam un apartament prin prima casa. Am gasit unul la mansarda foarte accesibil si frumos intr-un bloc nou.
As vrea sa va intreb la ce fel de legi ar trebui sa dam atentie cu privire la aceste mansarde, ce standarde ar trebui indeplinite ca sa aiba o siguranta apropiata cu aceea a unui apartament. Auzim tot felul de speculatii si ne temem desi am vazut cum sunt peretii facuti. Pe scurt am vrea sa stim care sunt standardele si ce sa intrebam daca este respectat conform legislatiei. De asemenea , putem avea probleme cu privire la asigurarea "apartamentului" din cauza faptului ca este la mansarda ? Exista ceva specificat ca nu s-ar asigura aceste apartamente de anumite calamitati ? Mentionez ca in CF este specificat "apartament la mansarda" si se poate cumpara prin programul "prima casa".
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bibilistul , utilizator 23:28, 8 Februarie 2014
Daca apartamentul este inscris in cartea funciara, puteti pune conditia vanzatorului ca acel apartament sa fie si ASIGURAT
Mai important decat asigurarea este sa verificati proiectul cladirii. Cu siguranta veti gasi firma care sa va emita asigurare pentru apartament dar veti avea clauze care vor exonera de raspundere asiguratorul pentru vicii de constructie sau daca proiectul nu a fost respectat. Confruntati proiectul cu ce este specificat in autorizatia de construire.
Faptul ca este trecut in CF si asigurat nu inseamna automat ca va rezista la prima furtuna si ca veti incasa despagubirea.
buna.
te rog sa cauti pe google atat:
mansarde bucuresti

Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse locuinta noua cristi912 cristi912 Salut, Am cumparat in octombire 2012 un apartament cu 2 intr-un imobil nou, P+2+mansarda, la etajul 1. Toate bune si frumoase, numai ca de cateva luni au ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)
Despre spatii comune la bloc rmarius rmarius As dori si eu sa stiu daca cineva sparge pereti sau adauga pereti din rigips unde reclam sa-i verifice daca au autorizatie (nu ma intereseaza sa-i amendeze ci ... (vezi toată discuția)