avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre spatii comune la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre spatii comune la bloc

As dori si eu sa stiu daca cineva sparge pereti sau adauga pereti din rigips unde reclam sa-i verifice daca au autorizatie (nu ma intereseaza sa-i amendeze ci sa reconstruiasca ce darama , ca eu stau la ultimul etaj si la un cutremurwww.avocatnet.ro/images/smil...

Alta chestiune ar fi daca un vecin de la ultimul etaj mutat nou , cu multe relatii, vrea sa-si faca mansarda in dreptul lui pe terasa fara acordul vecinilor de palier , ce e de facut ?

Va multumesc .
La prima intrebare nu va raspund pentru ca in caz de cutremur nu veti cadea peste el, in mod sigur.

La a doua intrebare: omul nu are voie sa construiasca nimic pe proprietatea comuna. Asociatia de proprietari trebuie sa se implice deoarece conducerea asociatiei raspunde pentru integritatea proprietatii comune.
Ce ne-am face ca daca n-am avea si vecini de astia ,,grijulii" pe care ii intereseaza cum si ce relatii avem, ce si cum construim prin casa ...
Stati linistit d-le ca stabilitatea cladirii nu sta in peretii pe care-i sparg sau inlocuiesc locatarii. Se pot face modificari, dar care sa nu afecteze structura de rezistenta a cladirii.
1.Nu cred ca este nici primul si nici ultmul care "darama pereti", dar nu cred ca peretii sunt de rezistenta. Incercati la cei care se ocupa cu disciplina in constructii,dar de facut rau este usor...
2. Nu trebuie sa ceara acordul DOAR al vecinilor de palier,terasa blocului este proprietate comuna si trebuie aprobarea tuturor proprietarilor pentru a vinde sau inchiria aceea bucata de terasa.
d-le Catalin se pare ca dta nu ai inteles intrebarea sau ai daramat/modificat pereti prin casa .Eu am cerut sa arate autorizatia de construire/modificare ,nu sa faca fiecare ce-i trece prin cap cu peretii pt ca pana la urma sunt si peretii mei in pericol.Si la etajul 8 crede-ma ca stai cu teama cand stii ca inconstientii au taiat peretii cum au vazut ei prin alte locuri dar fara sa aiba minimum de cunostiiinte in constructii, fiindca toti romanii stiu sa construiasca mai nou si dupa ei ....dezastrul(faiantari/ instalatori/electricieni).Asa ca mai lasa-ma cu "vecini bagareti" si da peretii construiti cu fier beton si sudati in colturi (in blocurile comuniste) sunt de rezistenta . Raspundeti la ce va pricepeti .

Puteti sa sesizati oficial directia Corp Control din primarie si Inspectoratul de Stat in constructii

Alte discuții în legătură

Zid daramat Adriana68 Adriana68 Buna ziua, In locul in care locuiesc exista o camara ce poate fi daramata. Vecinul care s-a mutat deja a dat-o jos, dar, pe langa aceasta a mai \\"umblat\\" ... (vezi toată discuția)
Poti taia pereti la bloc cum iti arde tie? Sever Simion Sever Simion Am un vecin care la doua etaje sub mine si-a taiat toti peretii din interior care sunt din rigips la noi in bloc. Am chemat primaria sector 4 disciplina in ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament ika ika Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect:: vecinul meu care locuieste in acelasi bloc cu mine in apartamentul de la etajul imediat superior, a ... (vezi toată discuția)