avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre spatii comune la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre spatii comune la bloc

As dori si eu sa stiu daca cineva sparge pereti sau adauga pereti din rigips unde reclam sa-i verifice daca au autorizatie (nu ma intereseaza sa-i amendeze ci sa reconstruiasca ce darama , ca eu stau la ultimul etaj si la un cutremurwww.avocatnet.ro/images/smil...

Alta chestiune ar fi daca un vecin de la ultimul etaj mutat nou , cu multe relatii, vrea sa-si faca mansarda in dreptul lui pe terasa fara acordul vecinilor de palier , ce e de facut ?

Va multumesc .
Lasand deoparte tendinta unora de a deveni reclamagii de profesie pentru orice repartie ce o fac vecinii in casa, trebuie totusi sa avem grija de blocul in care locuim, sa respectam legislatia in constructii, sa nu lasam sa se faca modificari ce ar pune in pericol siguranta cladirii.
Si cum nu toti suntem specialisti in constructii, exista un serviciu in slujba populatiei, un serviciu care are specialisti si care verifica sesizarile in acest domeniu.
Acesta este "Serviciul de urbanism" din cadrul Politiei locale.
Sesizati si-acestia vor verifica daca cel ce executa modificari in apartament respecta legislatia sau nu, avand in vedere ca anumite lucrari necesita documentatie, proiect, avize, autorizatii..., iar altele nu necesita toate acestea. Specialistii acestui serviciu stiu care sunt unele si care sunt altele, vin la locul indicat, verifica, intocmesc proces verbal in acre consemneaza cele constatate. Daca lucrarea respecta legislatia, omul poate sa continuie iar daca nu respecta legislatia lucrarea este oprita pana la intrarea in legalitate.
Daca faceti o reclamatie scrisa la primarie, disciplina in constructii in 2 zile vor face verificari la acel apartament. Vor veni 2 functionari , doi gardieni, 2 politisti, etc., adica 2 masini pline cu cei care doresc sa il prinda in flagrant pe guguman.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zid daramat Adriana68 Adriana68 Buna ziua, In locul in care locuiesc exista o camara ce poate fi daramata. Vecinul care s-a mutat deja a dat-o jos, dar, pe langa aceasta a mai \\"umblat\\" ... (vezi toată discuția)
Poti taia pereti la bloc cum iti arde tie? Sever Simion Sever Simion Am un vecin care la doua etaje sub mine si-a taiat toti peretii din interior care sunt din rigips la noi in bloc. Am chemat primaria sector 4 disciplina in ... (vezi toată discuția)
Am demolat pereti din apartament dara3923 dara3923 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce mai pot face acum dupa ce am demolat cativa pereti in apartament fara autorizatie. Un vecin mi-a zis ca ma ... (vezi toată discuția)