Mi-am vandut autoturimul si nu pot sa scot certificat fiscal deoarece sotul meu are datorii restante la impozit pe un teren. Doresc sa stiu daca legea ma obliga sa platesc impozitul restant al sotului si daca da care este legea, articolul, capitolul.
Multumesc frumos.
Legal daca dv sunteti titular al dreptului de proprietate asupra bunului mobil,respectiv auto se afla pe rolul dv fiscal,pe cale de consecinta nu aveti obligatia sa achitati c/v amenzi aplicate unui tert identificat prin CNP diferit de al dv
Totodata pentru procedura legala de instrainare bun auto,este necesar ca anterior intocmirii documentelor de tranzactionare bun mobil,vanzatorul sa prezinte certificatul fiscal,
Dv precizati ca " am vandut autoturimul si nu pot sa scot certificat fiscal"
Daca ati vandut auto,pe cale de consecinta nu mai este necesar certificatul fiscal,decat eventual pentru alta procedura tranzactionare bun in evidenta dv fiscala
Este adevarat ! Insa eu am vandut masina nestiind procedurile legale. Cel care a cumparat-o s-a dus fuguta in localitatea lui cu actele masinii la fisc si si-a inregistrat-o acolo, ulterior a venit cu actele de vanzare cumparare emise de fisc si mi-a cerut certificat fiscal cum ca am radiat masina din pct de vedere fiscal. La primarie mi s-a spus ca nu poate sa-mi radieze masina, deoarece sotul meu datoreaza un impozit de 13 mil.
Multumesc frumos.
Radiere auto
ciprianul
buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)