avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie civila

Buna seara ! Sunt in somaj de 4 luni si am gasit o oferta de munca , pe termen limitat , dar numai cu conventie civila ! Intrebarea mea este : daca voi fi acceptata in acest program si voi semna aceasta conventie civila , imi voi pierde somajul ? Avand in vedere ca locul respectiv de munca va dura in jur de 1-2 luni , as prefera sa-mi pastrez somajul ( fiind totusi un venit mic, dar sigur , pana ce voi gasi ceva pe termen nelimitat )si nu stiu daca se poate in aceste conditii !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters79307 , utilizator 22:55, 15 Aprilie 2009
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri ! Intre timp a avut loc preselectia dar n-am reusit sa obtin un loc ! In schimb am aflat de la cei care voiau mana de lucru temporara , ca ei incheie un fel de contract de prestari servicii cu persoanele alese ! Si spuneau ei ca aceasta activitate se poate desfasura fara sa afecteze intr-un fel somajul sau contractul de munca pe care-l are in derulare persoana aleasa ! Un fel de activitate , in afara locului de munca , remunerata la zi ,ca un fel de zilier ! Erau acolo persoane care aveau un loc de munca stabil si voiau sa-si suplimenteze veniturile ! Oricum , eu am reformulat azi intrebarea cu contractul de prestari servicii , in ideea ca se va mai ivi o asemenea situatie ! La ce ma obliga contractul de prestari servicii ? Imi pot pastra somajul ( sau un eventual loc de munca , daca ma angajez intre timp cu cm pe perioada nedeterminata ) , pe timpul desfasurarii unui asemenea contract ! Va multumesc inca o data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este mai rentabil: cim sau conventie civila? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Vreau sa angajez traducatori cu carte de munca si vreau ca suma sa varieze de la o luna la alta, care sunt impozitele (toate cheltuielile) pe care ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii ContSters81546 ContSters81546 Buna seara, Am si eu o nelamurire si am nevoie de un sfat sa stiu cum sa procedez. In momentul de fata sunt somera, insa as avea posibilitatea sa desfasor ... (vezi toată discuția)
Conventii civile moraruc moraruc Buna ziua, Mai sunt valabile conventiile civile de prestari servicii?daca da,in ce conditii?? (vezi toată discuția)