Buna seara ! Sunt in somaj de 4 luni si am gasit o oferta de munca , pe termen limitat , dar numai cu conventie civila ! Intrebarea mea este : daca voi fi acceptata in acest program si voi semna aceasta conventie civila , imi voi pierde somajul ? Avand in vedere ca locul respectiv de munca va dura in jur de 1-2 luni , as prefera sa-mi pastrez somajul ( fiind totusi un venit mic, dar sigur , pana ce voi gasi ceva pe termen nelimitat )si nu stiu daca se poate in aceste conditii !
Va multumesc !
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri ! Intre timp a avut loc preselectia dar n-am reusit sa obtin un loc ! In schimb am aflat de la cei care voiau mana de lucru temporara , ca ei incheie un fel de contract de prestari servicii cu persoanele alese ! Si spuneau ei ca aceasta activitate se poate desfasura fara sa afecteze intr-un fel somajul sau contractul de munca pe care-l are in derulare persoana aleasa ! Un fel de activitate , in afara locului de munca , remunerata la zi ,ca un fel de zilier ! Erau acolo persoane care aveau un loc de munca stabil si voiau sa-si suplimenteze veniturile ! Oricum , eu am reformulat azi intrebarea cu contractul de prestari servicii , in ideea ca se va mai ivi o asemenea situatie ! La ce ma obliga contractul de prestari servicii ? Imi pot pastra somajul ( sau un eventual loc de munca , daca ma angajez intre timp cu cm pe perioada nedeterminata ) , pe timpul desfasurarii unui asemenea contract ! Va multumesc inca o data !