avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea judecatoreasca- noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea judecatoreasca- noul cod penal

As vrea sa stiu daca dupa intrarea in vigoare a noului cod penal imi pot face reabilitarea judecatoreasca dupa legea favorabila. Am observat ca termenele ptr reabilitarea judecatoreasca sunt fixe, considerabil reduse, si ma incadrez in acest termen Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihai1999 , utilizator 19:35, 27 Ianuarie 2014
Da, reabilitarea este o institutie care functioneaza autonom fata de pedeapsa aplicata sub aspectul determinarii legii mai favorabile, astfel se va acorda potrivit legii care este mai favorabila in privinta ei, indiferent daca respectiva lege este sau nu mai favorabila cu privire la pedeapsa aplicata.
Va multumesc, mi-ati dat o veste excelenta! O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea pedepsei- sunt sanse? alin20 alin20 am fost trimis in judecata pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si retinerea starii de recidiva postexecutorie, art 37, lit b. Dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa neprivativa de libertate- ce sanse am mihai1999 mihai1999 am fost trimis in judecata pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si retinerea starii de recidiva postexecutorie, art 37, lit b. Dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe vechiul cod Paula14 Paula14 Buna dimineata! daca exista doua condamnari pentru furt pe vechiul cod penal, reabilitarea poate fi ceruta tot pe vechiul cod? (vezi toată discuția)