avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire nepoti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire nepoti

Buna ziua !

Soacra mea a decedat in urma cu trei luni. Au ramas in urma 5 copii. Bunica
( mama soacrei ), este in viata si de curand a trecut casa pe numele celeilalte fete, fara ca nepotii sa fie instiintati.
Mentionez ca bunica a divortat de bunicul (decedat) si a cumparat partea lui.
Intrebarea mea este daca nepotii din partea fiicei decedate nu aveau si ei dreptul la mostenire ?
Pot fi despagubiti pentru partea mamei lor?
Va multumesc anticipat!
Pe soacra dvs. o mostenesc copiii acesteia si nu nepotii.

Bunica, (mama soacrei), daca traieste si are partajul facut, poate face ce doreste cu bunurile ei, atat timp cat este in viata, fara a cere acordul nimanui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)
Mostenire alisia alisia buna ma numesc andrea si av vrea sa ma lamuriti cu ceva lucruri daca se poate.soacra mea ar dori o lamurire .uitati care este problema.mama ei ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cota parte copil la mostenirea mamei MADYTA MADYTA As dori sa stiu daca in siuatia in care mama sotului meu care este divortata de mult timp, fostul sot fiind decedat din 2006, ea mai avand un baiat pe langa ... (vezi toată discuția)