Am fost azi la medic mi s-a spus ca sunt coasigurat.Ce inseamna?Eu lucrez in constructii si ma reintorc la lucru cand sunt chemat,nu mi s-a desfacut contractul de munca:
Coasigurat inseamna ca sunteti o persoana fara loc de munca si fara venituri, dar care beneficiaza de asigurarea de sanatate a sotului/sotiei/copilului care are loc de munca.
Poate ati ramas vreodata fara contract de munca si v-a trecut sotia ca persoana in intretinere si coasigurat si nu si-a modificat declaratia desi dvs. v-ati angajat.
Verificati si dvs. personal pe site-ul casei de sanatate de care apartineti, trebuie sa aiba undeva pe ecran un buton mare pe care scrie "Verificare calitate de asigurat", din ecranul urmator alegeti "asigurati", apoi va introduceti CNP si numarul de verificare sugerat, apasati pe "Cauta" si vedeti ce rezultat va da.
Daca scrie asigurat sunteti in regula, o fi gresit medicul.
Daca scrie coasigurat, poate ar fi bine sa mergeti la casa de sanatate si sa va clarificati situatia.
Daca scrie neasigurat, atunci angajatorul dvs. nu va plateste contributia si nici nu depune declaratia de asigurati.