avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire apartament

Buna ziua. As dori sa va cer sfatul in legatura cu urmatoarea situatie: bunicul meu este proprietarul unui apartament de 2 camere. Bunica mea a decedat, mama mea (singura la parinti) a decedat si ea. Bunicul meu a venit zilele trecute sa imi spuna ca vrea sa treaca apartamentul pe numele meu (eu fiind singura la parinti). Eu i-am spus ca fiind fiica unica eu sunt oricum singura care il va mosteni si ca voi face acest transfer dupa decesul lui. La acest raspuns el mi-a spus ca sora lui (vitrega, sora doar de tata) poate avea pretentii la apartament ceea ce el nu doreste si de aceea vrea ca inainte de decesul lui apartamentul sa fie deja transferat pe numele meu. Eu, acum, vreau sa va intreb daca ce mi-a spus el este adevarat.
1. Eu ca nepoata unica nu sunt singura mostenitoare care ar intra automat in posesia apartamentului bunicului meu?
2. Sora lui vitrega ar putea avea pretentii la apartament?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Teodora
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:15, 13 Aprilie 2009
Cred ca bunicul isi face griji degeaba. In opinia mea, daca dvs. intrati in categoria descendentilor, chiar si prin reprezentare, sora nu poate avea pretentii la succesiune.

succes
av. Ileana Schwarz
pretentii poate sa aiba, numai ca aceste pretentii nu sunt legitime si nu cred ca i le va "onora" cineva...:giggle:
Daca nu apar probleme cu privire la neacceptarea succesiunii in termenul legal nu aveti probleme.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori? mon@ mon@ Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Despre ce e vorba: Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Dansul era recasatorit (in urma decesului bunicii) de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)
Succesiune raluca77 raluca77 Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega? (vezi toată discuția)