avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata din 2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata din 2010

Buna ziua, stie cineva daca o somatie de plata din 2006 mai este valabila, in conditiile in care persoana in cauza e plecata din tara de 11 ani si nu are nici un bun (din 2003). Nr de dosar de la judecatorie este inca vizibil pe internet, e stadiu fond, somatie de plata, incheiat in 2008.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
marilou33, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 08:58, 28 Ianuarie 2014
Buna seara,

Cum adica daca mai e valabila? Probabil datoria e prescrisa daca nu s-a mai facut nimic din 2008 pana acum, insa nu poate garanta nimeni asta (poate e dosarul la executor in lipsa unei plati benevole si au fost facut constant acte de executare..) Ce va intereseaza mai exact? La ce va referiti?
Persoana in cauza e in state din 2003, habar nu a avut de datorie pana in 2010 cand parintii au primit o scrisoare de la un recuperator in 2010 cu amenintari , ori se plateste suma ( enorma, o datorie de factura mobil de 100 US cu penalitati de 2000 $!) ori se executa silit ( dar nu au avut ce).Neavand bunuri in tara, ce se mai poate intampla ?Mentionez datoria e din 2003, in 2006 a fost un proces, in 2008 alt proces si abia in 2010 scrisoare de la recuperatori.
Daca in 2008 s-a primit acceptul de executare si nu s-a putut executa nimic, cel mai probabil e prescrisa datoria, ma indoiesc sa fi facut asta constant ca sa nu se prescrie, dupa atatia ani, stiind ca nu se va recupara niciodata nimic, doar ca sa plateasca executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credite bancare andreidd andreidd Buna seara, Am o nelamurire referitoare la termenul de prescriptie al unui credit bancar, Am facut un credit bancar in anul 2006, am platit aproximativ un ... (vezi toată discuția)
La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris datoria? CristiZau CristiZau Buna, am un credit personal la banca luat in 2012 sau 2013. Eu sunt stabilit in alta tara si nu am platit nimic de aproximativ 5 ani. In urma cu un an sau doi ... (vezi toată discuția)