avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pt tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pt tata

Buna ziua,

Am observat ca pentru a beneficia tatal de respectiva indeminizatie este nevoie si de: "adeverinţă de la angajatorul mamei cu perioada în care a fost sau nu platită indemnizaţia de maternitate (adică concediul prenatal si postnatal )".
Cum pot proceda daca nu pot procura o astfel de adeverinta?, asta in cazul in care sotia nu a fost angajata (iesita din somaj, angajata 3 luni, apoi casnica pana la nasterea copilului).
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:33, 28 Ianuarie 2014
1. Sotia va da o declaratie in care spune ca nu are nici un venit.

2. Sau i se va cere o adeverinta de la Fisc ca nu are venituri.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului 2 ani vasileionel89 vasileionel89 buna seara am si eu o intrebare sotia mea a semnat contractul de munca pe 1 martie 2015 si a lucrat pana in decembrie inclusiv din decembrie a dus la locul de ... (vezi toată discuția)
Plata concediului postnatal ramqby ramqby Buna seara si La multi ani!! Va rog sa-mi spuneti cati bani voi lua fiind in concediu postnatal,daca in ultimele 12 luni venitul meu a fost de ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate nico978 nico978 buna ziua, sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza ... (vezi toată discuția)