avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Supliment suprapunere CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Supliment suprapunere CIC

Buna
Am nascut al 2-lea copil in 16 iunie 2013 iar cu primul coplil(nascut in 05.10.2011) am fost in concediu si am primit indemnizatie pana in 5 octombrie 2013. pe perioada 16.06.2013 - 05.10.2013 trebuia sa primesc un supliment(legea nr.166/20132) pentru suprapunere. deoarece nu am stiut despre aceasta lege pana de curand vreau sa stiu daca pot face ceva sa ii primesc retroactiv.
As aprecia tare mult ajutorul dumneavoastra.
va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:52, 28 Ianuarie 2014
1. Orice drept prevazut de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor se acorda la cerere, de la data depunerii cererii.

2. Daca dvs. nu ati facut cerere pentru cei 600 lei Primaria si AJPIS nu aveau de unde sa stie ca mai aveti un copil.

3. - Incercati sa faceti o cerere in acest sens dar nu cred ca vi se aproba.
- Sa nu uitati sa cereti si alocatia de stat pentru al doilea copil (asta se acorda pe 12 luni in urma).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege noua in legatura cu cresterea celui de-al doilea copil, in timpul ccc-ului al primului copil spiridonf18 spiridonf18 Buna ziua, Ma confrunt cu o dilema din ianuarie ! Am nascut al doilea copil in timpul CCC-ului de la primul copil> Primul copil este nascut in aprilie 2011 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ccc mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 BUNA ZIUA! Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinadrapa alinadrapa buna ziua, cine poate sa ma lamureasca si pe mine???? Am depus cererea de alocatie a copilului si cererea de indemnizatie de crestere in aceeasi data (25 ... (vezi toată discuția)