avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Indemnizatie boala PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Indemnizatie boala PFA

PFA:
1. Martie 2012 operatie neoplazie. Concediu medical continuu pina in Noiembrie 2012 inclusiv. CJAS a platit indemnizatia de boala, inclusiv CAS si asig. sanatate calculate la un anumit venit obtinut anterior imbolnavirii.
2. Acum sfarsitul anului 2013 inceputul anului 2014 dupa primirea decizie de impunere definitive pentru anul 2012 s-au refacut toate calculele necesare: cuantim contributie de 0.85% pentru asigurare boala si indemnizatie de boala. Cum este si firesc in 2012 s-a realizat un venit a fost substantial mai mic decat cel folosit initial ca baza de calcul pentru procentul de 0.85% si respectiv indemnzatia de boala.
3. Urmeaza stabilirea unei diferente de restituit din indemnizatia de boala primita in 2012. Im impresia ca una chiar foarte mare avand in vedere diferentele mari de venit (initial si cel realizat - cel realizat fiind foarte mic se va folosi venitul minim pe economie).
Intrebare: In ciuda faptului ca venitul realizat este mai mic datorita concediului medical foarte mare (8 luni), respectiv tocmai datorita obiectivului asigurarii incheiate printr-un act intre bolnav si Casa de Asig de Sanatate, este legala solicitarea de catre asigurator (CJAS) a returnarii de catre asigurat a unei diferentei de bani aparute ca o consecinta a bolii?
Mai ales in conditiile in care asiguratu (pacientul) a platit "prima de asigurare" la timp si in cuantumul stabilit initial in functie de suma asigurata.

Alte discuții în legătură

Asigurare concedii medicale pfa Eugenor Eugenor Am platit o contributie in baza OUG 158/2005 la un venit estimat X lei. In 2012 de exemplu am avut concediu continuu 8 luni (legal, neoplazie). Acum, dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical tbc suribia suribia Buna ziua! Daca beneficiez de concediu medical 6 luni pentru TBC de la firma la care lucrez, pot sa functionez separat pe PFA (fara sa-mi suspend ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu medical nastere pfa giubbyy giubbyy Buna ziua, Detin un PFA din aprilie 2014 in sistem real (consultanta management). Momentan sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in ianuarie 2016.Ma ... (vezi toată discuția)