avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna petent de fond ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna petent de fond ?

Buna ziua, mi-a venti acasa o citatie in care eu sunt chemat la tribunal in calitate de intervenient,(daca ati putea sa-mi spuneti ce inseamna asta ), iar cealalta persoana este petent de fond .ce ar trebui sa stiu si cum ar trebui sa procedez? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:55, 28 Ianuarie 2014

INTERVENIENT = persoana care intervine in proces pentru a-si apara un drept propriu sau pentru a sprijini apararea altuia.

Intervenientul este parte intr-un proces care se afla in situatia unui parat

petent de fond=cel care a promovat o cerere ,actiune, plangere, de exemplu,plangere contraventionala impotriva PV copntraventie , iar procesul se judeca în fata primei instante =instanta de fond ,spre deosebire de alte instante,de apel sau de recurs

pentru a sti care sunt drepturile dvs. ca intervenient in proces cititi art. 61 - 69 Cod procedura civila.
Daca sunteti intervenient inseamna ca ati formulat o cerere de interventie in interes propriu sau in interesul altei persoane; cealalta parte-petent inseamna ca a formulat actiunea respectiva la instanta; ori luati legatura cu un avocat, ori mergeti cu citatia la registratura instantei de la care ati primit citatia, solicitati si studiati dosarul respectiv si formulati apararile pe care le considerati necesare!
Daca ati primit citatie,teoretic aceasta trebuie sa contina informatii minime in baza carora sa clarificati situatia
Daca avetti mentionat a instanta,numar dosar,termen,accesati site-ul instantei si veti afla petentul ,obiectul cauzei,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna intervenient? ContSters98245 ContSters98245 In urma cu ceva luni am avut un accident rutier in care cealata parte a fost constatata ca fiind vinovata. Vinovatul nu a vrut atunci sa imi dea copia dupa ... (vezi toată discuția)
Citat in calitate de intervenient (accident) nicusorm nicusorm am primit o citatie in care sunt chemat in instanta in calitate de intervenient in proces cu x in calitate de petent pt fond plangere contraventionala,ce ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat roxana135 roxana135 Buna ziua! Institutia publica la care lucrez a fost citata ca intervenient fortat intr-un dosar al carui obiect este plangere contraventionala. Petentul si ... (vezi toată discuția)