avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie culturala ONG fara activitate
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie culturala ONG fara activitate

Ce se intampla d.p.d.v. juridic si/sau fiscal cu un ong care nu a reusit sa functioneze vreme de trei ani de la infiintare?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:55, 31 Ianuarie 2014
Se amendeaza faptul ca nu ati depus anual bilantul pentru ong. Asta daca asa s-a intamplat. Daca l-ati depus, nu are importanta ca nu ati desfasurat activitati. Puteti sa incepeti de acum cu campania de strangere de fonduri din 2%. Pentru asta verificati si la banca daca contul mai e valabil.
ORCUM, ASOCIATIA, S-A NASCUT MOARTA. INSA AU FOST SI CATEVA DECLARATII PENTRU CEDAREA CELOR 2% din impozit. CAM CAT E AMENDA :stunned:
De ce spuneti ca s-a nascut moarta, nu au fost persoane doritoare sa se implice in activitatile asociatiei alaturi de dumneavoastra sau nu ati identificat corect persoanele catre care sa va indreptati si sa-i implicati?

Nerespectarea reglementarilor emise de Ministerul Finantelor Publice cu privire la intocmirea, semnarea si depunerea in termenul legal la unitatile teritoriale fiscal a situatiilor financiare anuale constituie contraventie nerespectarea se sanctioneaza cu amenda.

Astfel, pentru nedepunerea in termenul legal a situatiile financiare, amenda este cuprinsa intre 300 si 1000 de lei, daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 1 si 15 zile lucratoare. Daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 16 si 30 de zile lucratoare, amenda este variaza intre 1000 si 3000 de lei, in timp ce, daca perioada de intarziere depaseste 30 de zile lucratoare, poti plati pana la 4500 de lei, dar nu mai putin de 1500 de lei.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda marian barbu marian barbu daca nu depun bilantul pentru 30 06 2009 pentru ca nu mai imi permit sa platesc contabilul o sa primesc amenda? amenda este contraventionala sau penala? (vezi toată discuția)
Resuscitare contabila ong woe woe Servus, Incerc sa apreciez cat mai corect oportunitatea incercarii mea de a prelua o fundatie fara activitate din 2008 (nedepuse acte fiscale de atunci). ... (vezi toată discuția)
Contabilitate sindicat voncid voncid As dori sa stiu ce tip de contabilitate se tine pentru un sindicat? Stiu ca e vaga intrebarea insa am ajuns membru al unui sindicat care nu si-a depus nici o ... (vezi toată discuția)