As dori sa stiu ce tip de contabilitate se tine pentru un sindicat? Stiu ca e vaga intrebarea insa am ajuns membru al unui sindicat care nu si-a depus nici o situatie pe anul trecut si am vrea sa intram in normal. Este necesara contactarea unui contabil sau se pot depune niste declaratii ca si la PFA.
Sindicatele conduc evidența contabilă potrivit OMFP 1969/2007 privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial.
Se depun situații financiare anuale (S1015), în termen de 120 de zile de la încheierea exercițiului financiar (termenul pentru anul 2015 a fost 03.05.2016).
Dacă nu aveți încadrată persoană cu studii superioare economice, care să întocmească situațiile financiare anuale, atunci va trebui să apelați la un profesionist contabil, membru CECCAR.
Întocmiți-l cât mai curând și depuneți-l la ANAF. Pentru întârzieri cuprinse între 1 și 15 zile lucrătoare, amenda este între 300 și 1000 lei, pentru întârzieri cuprinse între 16 și 30 de zile lucrătoare, amenda este între 1000 și 3000 lei, iar peste 30 de zile lucrătoare între 1500 și 4500 lei.
Încă mai aveți timp să vă încadrați în prima tranșă de sancțiuni.
Amenda
marian barbu
daca nu depun bilantul pentru 30 06 2009 pentru ca nu mai imi permit sa platesc contabilul o sa primesc amenda? amenda este contraventionala sau penala? (vezi toată discuția)