avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA-cheltuieli cu curentul, telefonul, salubritatea
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA-cheltuieli cu curentul, telefonul, salubritatea

In cazul PFA-urilor deschise pentru masura 141 cu sediu la domiciliu se poate considera o parte a cheltuielilor cu curentul,salubrizarea, telefonul, etc (care apartin familiei), ca fiind ale PFA? Care este procentul admis?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:33, 6 Octombrie 2014
Ptr a va putea deduce cheltuielile respective PFA-ul trebuie sa aiba sediul la domiciliul dvs si al familiei, avand incheiat un contract de comodat/inchiriere! Procentul in cazul comodatului trebuie trecut in contractul de comodat/chirie; in cazul in care procentul respectiv nu apare se ia proportional cu suprafata data in comodat/inchiririere PFA-ului dvsd!
Contractul de comodat a fost incheiat , dar nu are precizata suprafata; o alta nuanta a problemei este ca PFA-ul are cod caen si pe cresterea animalelor, a caror hrana se pregateste cu moara electrica; de asemenea in anexele casei se tin animalele si ele au acolo curent, pentru ele se foloseste apa, etc Deci care este proportia corecta pe care ar trebui sa o iau in calcul?
Va recomand sa solicitati parerea inspectorului de la Fisc unde sunteti arondat ptr. ca, in cazul dvs., situatiaa este mai complicata!
cheltuielile cu telefonul in ce proportie se pot deduce?
Cheltuielile cu telefonul fix se deduc in aceeasi proportie ca si celelalte cheltuieli, proportie care va fi stabilita de dvs. impreuna cu inspectorul de la Fisc! Daca aveti telefon mobil pe PFA, puteti deduce integral cheltuielile respective!

Alte discuții în legătură

Cheltuieli pfa liveomars liveomars 1.Daca sediul PFA-ului,profesie liberala este acasa, adica ma intalnesc cu clientii acasa, ce cheltuieli pot deduce si in cuantum de cat? Cheltuieli cu ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste procentul de deducere? iosifnagy iosifnagy ptr a deduce cheltuielile cu sediul social la pfa este nevoie de un contract? Si cine stabileste cat la suta din suprafata casei se foloseste pt PFA? (vezi toată discuția)
Pfa-deduceri de impozit Mircea Cristian Mircea Cristian Nu m-am lamurit ce deduceri din impozit pot face!!! 1.Cit,partial,din facturile de lumina,gaz,apa,telefon: a)e functie de cota de suprafata pe care o ocup cu ... (vezi toată discuția)