avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... cine stabileste procentul de deducere?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

cine stabileste procentul de deducere?

ptr a deduce cheltuielile cu sediul social la pfa este nevoie de un contract? Si cine stabileste cat la suta din suprafata casei se foloseste pt PFA?
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 13:39, 27 Ianuarie 2011
Un contract de comodat (nu este nevoie de legalizare).
Iti dau exemplul meu, apartamentul in care imi desfasor activitatea este al meu, am facut contract de comodat intre mine si PFA-ul meu, pentru o camera din trei cite are apartamentul.
Asa ca platesc 1/3 din intretinere, electricitate, gaze etc. La telefon pun 1/2 la telefonul fix si un mobil si suma intreaga la alt telefon mobil.
Cel mai bine este sa vorbesti cu inspectorul de la Fisc, in fiecare parte poate fi considerat altfel, asa ca pentru siguranta este mai bine sa-l intrebi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-cheltuieli cu curentul, telefonul, salubritatea MARIA_O MARIA_O In cazul PFA-urilor deschise pentru masura 141 cu sediu la domiciliu se poate considera o parte a cheltuielilor cu curentul,salubrizarea, telefonul, etc (care ... (vezi toată discuția)
Rata credit imobiliar deductibila la pfa? bluesky_c3 bluesky_c3 Pot sa-mi deduc rata, sau o parte din rata la apartament, la PFA? In contractul de comodat dintre mine PF si mine PFA am specificat o camera in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli pfa liveomars liveomars 1.Daca sediul PFA-ului,profesie liberala este acasa, adica ma intalnesc cu clientii acasa, ce cheltuieli pot deduce si in cuantum de cat? Cheltuieli cu ... (vezi toată discuția)