avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort imobil obtinut prin contract v-c cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort imobil obtinut prin contract v-c cu clauza de intretinere

Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns!!

Mama mea s-a hotarat sa divorteze de tatal meu pentru ca nu se mai poate intelege cu acesta din cauza scandalurilor provocate de acesta datorita bauturii.
In urma cu 6 luni au obtinut o casa in urma unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, contract in care apare trecut doar tatal meu si respectiva persoana care ia incredintat casa(persoana aflata inca in viata). In contract scrie clar ca in caz de deces al tatalui meu, urmasii sai se obliga sa aiba grija de intretinerea persoanei respective.
Intrebarea mea este urmatoarea: in urma divortului, mamei mele ii revine vre-o parte din casa respectiva?

Va multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:17, 28 Ianuarie 2014
Bunul dobandit prin contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct este comun( proprietate comuna devalmasa ).

Chiar daca numai tatal este trecut in actul de proprietate, el ar trebui sa fie bun comun al sotilor, daca a fost achizitionat in timpul comunitatii legale de bunuri.

Cu totul alta este situatia daca s-a optat cumva pt regimul separatiei de bunuri. Lecturati cu grija contractul si vedeti ce mentiuni sunt trecute in el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager? simona_andreea simona_andreea buna ziua, as dorii si eu un raspuns in legatura cu o problema legata de un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager, incheiat intre mine si ... (vezi toată discuția)
Comuniune de bunuri/copropietari serendipity18 serendipity18 sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani de zile. Am optat pentru comuniunea de bunuri. Acum facem demersurile pentru achizitionarea unei case si sotul meu ar ... (vezi toată discuția)